ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε τελική ευθεία το 13ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα


Το 13ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Κρέστενα, με τη συμμετοχή  των  σχολεία του Νομού Ηλείας.

Στη διοργάνωση του Φεστιβάλ αναφέρθηκαν στη διάρκεια  συνέντευξης που έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιος Μπαλιούκος.

Οι μαθητές χωρίς να διεκδικούν κάποιο έπαθλο ή διάκριση θα παρουσιάσουν και πάλι στο κοινό, τους χορούς και τα τραγούδια που έχουν ετοιμάσει καθώς και άλλες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και την έκθεση εικαστικών και τεχνολογίας.
Ο θεσμός ξεκίνησε το 2006 χάρη σε πρωτοβουλία του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στηρίχθηκε από τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Στέριωσε στην περιοχή, θεσμοθετήθηκε και κάθε χρόνο διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο του συλλόγου Φιλοπροόδων.
Έχει καθιερωθεί, εξάλλου, στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στον ετήσιο προγραμματισμό των μαθητικών εκδηλώσεων των σχολείων.