• ΗΛΕΙΑ
  • Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματίσμο 

Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματίσμο 

Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην  Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό     Στοιχηματίσμο  που οργάνωσε το τμήμα  οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αναδείχτηκαν οι προοπτικές και οι προκλήσεις του κλάδου, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα του νέου θεσμικού πλαισίου που απαιτούν βελτιωτικές κινήσεις

Ε.Β.Ε.Α. 15/1/2020

Την Τετάρη 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η 3η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με θέμα τις Προκλήσεις και Προοπτικές του Αθλητικού Στοιχηματισμού για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία σήμερα.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον. Συμμετείχαν 35 ομιλητές εκ των οποίων 6 προσκεκλημένοι από το εξωτερικό, 2 Υπουργοί και 2 Γενικοί Γραμματείς.

Βασικά θέματα των εργασιών ήταν: α) ο κλάδος του διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα με έμφαση στις οικονομικές δυνατότητες και ευκαιρίες, υπό το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, β) το κανονιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία, γ) η σχέση του στοιχήματος με την κοινωνία και ειδικότερα τα θέματα χορηγικής πολιτικής, διαφήμισης και επικοινωνίας και δ) η παιγνιοποίηση και ο ραγδαίος αναπτυσσόμενος κλάδος των e-sports.

Την ημερίδα προλόγησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Α. Κατσής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Π.(Τάκης) Δ. Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Χ. Τσεκερης .

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευάγγελος Καραγρηγορίου, στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη σημαντικό βήμα εμπρός που συνιστά η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς – κάτι στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των ομιλητών. Παράλληλα όμως, οι εκπρόσωποι της διεθνούς και της εγχώριας αγοράς επεσήμαναν με έμφαση ότι απαιτούνται επειγόντως συγκεκριμένες βελτιώσεις, προκειμένου να στηριχθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να ενισχυθούν τα οφέλη προς την κοινωνία – κάτι το έγινε κατανοητό στο επίπεδο τόσο της Εκτελεστικής όσο και της Νομοθετικής Εξουσίας, σύμφωνα και με τις σχετικές τοποθετήσεις Βουλευτών που παρέστησαν, όπως οι Γεώργιος Βλάχος (ΝΔ), Γιάννης Παπάς (ΝΔ), Μάριος Κάτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνος Μπογδάνος (ΝΔ).Μ. Κατρινης (ΚΙΝΑΛ) και ο κ. Δ. Κωνσταντόπουλος( ΚΙΝΑΛ).

Ειδικότερα, ξένοι ομιλητές, εκπρόσωποι διεθνών ρυθμιστικών αρχών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για κομβικά σημεία του νέου πλαισίου, όπως το υψηλότατο κόστος των αδειών και η υπέρμετρη φορολογία, που ανέρχονται σε ύψος-ρεκόρ για τα διεθνή δεδομένα και αποτελούν αντικίνητρο για επενδύσεις. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής αγοράς επεσήμαναν επί πλέον την επείγουσα ανάγκη για θεσμοθέτηση της καταβολής του τιμήματος της άδειας σε δόσεις καθώς και τη βελτίωση του μεταβατικού πλαισίου, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ομαλή λειτουργία πολλών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα.Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Winmasters, «…η μείωση του τιμήματος των αδειών και η καταβολή του σε δόσεις θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν σοβαρά στη χώρα μας, αυξάνοντας τις καλές θέσεις εργασίας και μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία και υποδομές. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας και την παγίωση κανόνων ισοτιμίας και ισονομίας, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς αγοράς, μακριά από ολιγοπωλιακές καταστάσεις που, σε τελική ανάλυση, ευνοούν την ανάπτυξη του παράνομου τζόγου.»Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Dominik Beier, CEO της εταιρείας Interwetten, o οποίος συνέδεσε ευθέως τις βελτιώσεις του πλαισίου με την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς ως προορισμού σοβαρών επενδύσεων για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κλάδου, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, η όποια επένδυση στην Ελλάδα στερείται σκοπιμότητας.Όσον αφορά ειδικά στο θέμα της φορολογίας, οι εκπρόσωποι της αγοράς τόνισαν ότι ένα εναλλακτικό πλαίσιο το οποίο θα προέβλεπε την επιστροφή, μέσω χορηγιών στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ενός συγκεκριμένου ποσοστού των συνολικών τους εσόδων, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Πολιτείας, θα αποδεικνυόταν πολύ πιο ουσιαστικό και επωφελές όχι μόνο για τις ίδιες τις εταιρείες, αλλά κυρίως για την ίδια την ελληνική κοινωνία, που θα αποκτήσει έτσι τη δυνατότητα να ενισχύσει τομείς και δραστηριότητες που σήμερα υποφέρουν από την παντελή έλλειψη πόρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεμάτισαν εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο, όπως ο νομικός σύμβουλος της Supeleague, Iωάννης Οικονομάκης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του ΕΣΑΚΕ, Νίκος Καραχάλιος αλλά και ο διευθυντής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού -και πρώην Δήμαρχος Πειραιά- Παναγιώτης Φασούλας. Όλοι τους επεσήμαναν ότι η δυνατότητα να επιστρέψει στην κοινωνία και να αξιοποιηθεί ένα ποσοστό των εσόδων του στοιχήματος, με τρόπο θεσμικά ρυθμισμένο, διαφανή και οργανωμένο, θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση του του ερασιτεχνικού μέχρι την κορυφή του επαγγελματικού αθλητισμού.

Τέλος, το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε, ως κοινή συνισταμένη, είναι η άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός Επιστημονικού Ινστιτούτου ενασχόλησης με σχετικά αντικείμενα, συμβαδίζοντας με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα με στόχο α) την έρευνα και ανάπτυξη του κλάδου με επιστημονικά κριτήρια και μεθοδολογίες, β) την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση στελεχιακού δυναμικού, γ) τη διαμόρφωση στρατηγικών με βάση ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές και γ) κυρίως την αξιοποίηση της μακρόχρονης εμπειρίας που διαθέτει η χώρα μας στο αντικείμενο.

Η ίδρυση ενός αντίστοιχου Επιστημονικού Ινστιτούτου προσφέρει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναδειχθεί προοδευτικά σε σημαντική δύναμη σε ζητήματα τεχνολογικής καινοτομίας, οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητικού στοιχήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην ανάσχεση του “brain drain”.

Από όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες τονίστηκε επανειλημμένα η πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που με οργανωτική και επιστημονική συνέπεια, παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια τις σχετικές εξελίξεις στο χώρο του αθλητικού στοιχήματος συμβάλλοντας με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος διαλόγου μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (κράτος, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης, αθλητικός και επιστημονικός κόσμος).

Βασικό θέμα στην έναρξη της συζήτησης αποτέλεσε το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και η αδειοδότηση των παρόχων διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, οι προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα που διαφαίνονται στην υλοποίηση μιας ιδιαίτερα γρήγορα αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας με οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές προεκτάσεις.

Η ανταπόκριση απέναντι στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ρύθμιση της αγοράς στοιχηματισμού στην Ελλάδα είναι θετική αλλά επισημάνθηκε ότι χρήζει συγκεκριμένων βελτιώσεων, προκειμένου να στηριχθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να ενισχυθούν τα οφέλη προς την κοινωνία.

Στις επόμενες συνεδρίες το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε θέματα χρηματοδότησης του αθλητισμού, μέσω χορηγιακών προγραμμάτων, σε ζητήματα σχετικά με τη διαφήμιση και την επικοινωνιακή στρατηγική καθώς και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Παράλληλα, συζητήθηκε η διαμόρφωση και εξέλιξη της σχέσης του επίγειου με το διαδικτυακό στοιχηματισμό, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός καθολικού πλαισίου ισόνομης λειτουργίας και ανάπτυξης.

Ο χώρος των e-sports απασχόλησε τις εργασίες της ημερίδας κυρίως ως ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό και αθλητικό περιβάλλον, που επηρεάζεται από την τεχνολογική καινοτομία. Κύριο συμπέρασμα είναι ότι τα e-sports αναδεικνύουν νέες προοπτικές και διαμορφώνουν ανταγωνιστικές οικονομίες και δημιουργικές αγορές. Αναφορά έγινε στις κοινωνικές, ψυχολογικές και νομικές προεκτάσεις και προβλήματα της ενασχόλησης με το χώρο του στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων γενικά σε μια εποχή τεχνολογικού μετασχηματισμού και διοικητικής αναδιάρθρωσης.

Με την πεποίθηση ότι οι εργασίες της ημερίδας συνέβαλαν πραγματικά στην ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών του αθλητικού στοιχημάτισα ως τομέα ουσιαστικής οικονομικής δραστηριότητας, δόθηκε η υπόσχεση για την συνέχιση της προσπάθειας με μια νέα ημερίδα με επίκαιρα ζητήματα σύντομα.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Όταν ο Κόροιβος κατάφερνε να χάσει το άχαστο παιχνίδι και να υποβιβαστεί!

Ήταν 13 Μαΐου του 2018. Ο Κόροιβος, είχε σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή του στη Basket League για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. …

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εκπαιδευτικού σε μαθήτρια σε σχολείο της Ηλείας

Με πλήρη μυστικότητα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διεξάγετε τον τελευταίο καιρό ΕΔΕ για εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετεί σε …

Απεβίωσε ο 66χρονος αγρότης – Υπέστη ανεύρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος αγρότης από την περιοχή της Γαστούνης απεβίωσε που την Παρασκευή 17/5/2024 το απόγευμα καθώς πραγματοποιούσε …

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 66χρονος αγρότης καθώς εισέπνευσε επικίνδυνο φάρμακο

Οι αγροτικές εργασίες έμελλε να αποδειχθούν μοιραίες την Παρασκευή 17/5/2024  το απόγευμα για έναν αγρότη που συμφώνα με πληροφορίες είναι …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματίσμο 

Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματίσμο 

Σημαντικά μηνύματα και συμπεράσματα στην  Διεθνή επιστημονική ημερίδα για τον Αθλητικό     Στοιχηματίσμο  που οργάνωσε το τμήμα  οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αναδείχτηκαν οι προοπτικές και οι προκλήσεις του κλάδου, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα του νέου θεσμικού πλαισίου που απαιτούν βελτιωτικές κινήσεις

Ε.Β.Ε.Α. 15/1/2020

Την Τετάρη 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η 3η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με θέμα τις Προκλήσεις και Προοπτικές του Αθλητικού Στοιχηματισμού για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία σήμερα.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον. Συμμετείχαν 35 ομιλητές εκ των οποίων 6 προσκεκλημένοι από το εξωτερικό, 2 Υπουργοί και 2 Γενικοί Γραμματείς.

Βασικά θέματα των εργασιών ήταν: α) ο κλάδος του διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα με έμφαση στις οικονομικές δυνατότητες και ευκαιρίες, υπό το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, β) το κανονιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία, γ) η σχέση του στοιχήματος με την κοινωνία και ειδικότερα τα θέματα χορηγικής πολιτικής, διαφήμισης και επικοινωνίας και δ) η παιγνιοποίηση και ο ραγδαίος αναπτυσσόμενος κλάδος των e-sports.

Την ημερίδα προλόγησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Α. Κατσής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Π.(Τάκης) Δ. Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Χ. Τσεκερης .

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευάγγελος Καραγρηγορίου, στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη σημαντικό βήμα εμπρός που συνιστά η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς – κάτι στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των ομιλητών. Παράλληλα όμως, οι εκπρόσωποι της διεθνούς και της εγχώριας αγοράς επεσήμαναν με έμφαση ότι απαιτούνται επειγόντως συγκεκριμένες βελτιώσεις, προκειμένου να στηριχθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να ενισχυθούν τα οφέλη προς την κοινωνία – κάτι το έγινε κατανοητό στο επίπεδο τόσο της Εκτελεστικής όσο και της Νομοθετικής Εξουσίας, σύμφωνα και με τις σχετικές τοποθετήσεις Βουλευτών που παρέστησαν, όπως οι Γεώργιος Βλάχος (ΝΔ), Γιάννης Παπάς (ΝΔ), Μάριος Κάτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνος Μπογδάνος (ΝΔ).Μ. Κατρινης (ΚΙΝΑΛ) και ο κ. Δ. Κωνσταντόπουλος( ΚΙΝΑΛ).

Ειδικότερα, ξένοι ομιλητές, εκπρόσωποι διεθνών ρυθμιστικών αρχών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για κομβικά σημεία του νέου πλαισίου, όπως το υψηλότατο κόστος των αδειών και η υπέρμετρη φορολογία, που ανέρχονται σε ύψος-ρεκόρ για τα διεθνή δεδομένα και αποτελούν αντικίνητρο για επενδύσεις. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής αγοράς επεσήμαναν επί πλέον την επείγουσα ανάγκη για θεσμοθέτηση της καταβολής του τιμήματος της άδειας σε δόσεις καθώς και τη βελτίωση του μεταβατικού πλαισίου, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ομαλή λειτουργία πολλών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα.Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Winmasters, «…η μείωση του τιμήματος των αδειών και η καταβολή του σε δόσεις θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν σοβαρά στη χώρα μας, αυξάνοντας τις καλές θέσεις εργασίας και μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία και υποδομές. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας και την παγίωση κανόνων ισοτιμίας και ισονομίας, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς αγοράς, μακριά από ολιγοπωλιακές καταστάσεις που, σε τελική ανάλυση, ευνοούν την ανάπτυξη του παράνομου τζόγου.»Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Dominik Beier, CEO της εταιρείας Interwetten, o οποίος συνέδεσε ευθέως τις βελτιώσεις του πλαισίου με την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς ως προορισμού σοβαρών επενδύσεων για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κλάδου, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, η όποια επένδυση στην Ελλάδα στερείται σκοπιμότητας.Όσον αφορά ειδικά στο θέμα της φορολογίας, οι εκπρόσωποι της αγοράς τόνισαν ότι ένα εναλλακτικό πλαίσιο το οποίο θα προέβλεπε την επιστροφή, μέσω χορηγιών στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ενός συγκεκριμένου ποσοστού των συνολικών τους εσόδων, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Πολιτείας, θα αποδεικνυόταν πολύ πιο ουσιαστικό και επωφελές όχι μόνο για τις ίδιες τις εταιρείες, αλλά κυρίως για την ίδια την ελληνική κοινωνία, που θα αποκτήσει έτσι τη δυνατότητα να ενισχύσει τομείς και δραστηριότητες που σήμερα υποφέρουν από την παντελή έλλειψη πόρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεμάτισαν εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο, όπως ο νομικός σύμβουλος της Supeleague, Iωάννης Οικονομάκης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του ΕΣΑΚΕ, Νίκος Καραχάλιος αλλά και ο διευθυντής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού -και πρώην Δήμαρχος Πειραιά- Παναγιώτης Φασούλας. Όλοι τους επεσήμαναν ότι η δυνατότητα να επιστρέψει στην κοινωνία και να αξιοποιηθεί ένα ποσοστό των εσόδων του στοιχήματος, με τρόπο θεσμικά ρυθμισμένο, διαφανή και οργανωμένο, θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση του του ερασιτεχνικού μέχρι την κορυφή του επαγγελματικού αθλητισμού.

Τέλος, το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε, ως κοινή συνισταμένη, είναι η άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός Επιστημονικού Ινστιτούτου ενασχόλησης με σχετικά αντικείμενα, συμβαδίζοντας με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα με στόχο α) την έρευνα και ανάπτυξη του κλάδου με επιστημονικά κριτήρια και μεθοδολογίες, β) την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση στελεχιακού δυναμικού, γ) τη διαμόρφωση στρατηγικών με βάση ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές και γ) κυρίως την αξιοποίηση της μακρόχρονης εμπειρίας που διαθέτει η χώρα μας στο αντικείμενο.

Η ίδρυση ενός αντίστοιχου Επιστημονικού Ινστιτούτου προσφέρει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναδειχθεί προοδευτικά σε σημαντική δύναμη σε ζητήματα τεχνολογικής καινοτομίας, οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητικού στοιχήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην ανάσχεση του “brain drain”.

Από όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες τονίστηκε επανειλημμένα η πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που με οργανωτική και επιστημονική συνέπεια, παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια τις σχετικές εξελίξεις στο χώρο του αθλητικού στοιχήματος συμβάλλοντας με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος διαλόγου μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (κράτος, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης, αθλητικός και επιστημονικός κόσμος).

Βασικό θέμα στην έναρξη της συζήτησης αποτέλεσε το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και η αδειοδότηση των παρόχων διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, οι προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα που διαφαίνονται στην υλοποίηση μιας ιδιαίτερα γρήγορα αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας με οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές προεκτάσεις.

Η ανταπόκριση απέναντι στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ρύθμιση της αγοράς στοιχηματισμού στην Ελλάδα είναι θετική αλλά επισημάνθηκε ότι χρήζει συγκεκριμένων βελτιώσεων, προκειμένου να στηριχθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να ενισχυθούν τα οφέλη προς την κοινωνία.

Στις επόμενες συνεδρίες το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε θέματα χρηματοδότησης του αθλητισμού, μέσω χορηγιακών προγραμμάτων, σε ζητήματα σχετικά με τη διαφήμιση και την επικοινωνιακή στρατηγική καθώς και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Παράλληλα, συζητήθηκε η διαμόρφωση και εξέλιξη της σχέσης του επίγειου με το διαδικτυακό στοιχηματισμό, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός καθολικού πλαισίου ισόνομης λειτουργίας και ανάπτυξης.

Ο χώρος των e-sports απασχόλησε τις εργασίες της ημερίδας κυρίως ως ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό και αθλητικό περιβάλλον, που επηρεάζεται από την τεχνολογική καινοτομία. Κύριο συμπέρασμα είναι ότι τα e-sports αναδεικνύουν νέες προοπτικές και διαμορφώνουν ανταγωνιστικές οικονομίες και δημιουργικές αγορές. Αναφορά έγινε στις κοινωνικές, ψυχολογικές και νομικές προεκτάσεις και προβλήματα της ενασχόλησης με το χώρο του στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων γενικά σε μια εποχή τεχνολογικού μετασχηματισμού και διοικητικής αναδιάρθρωσης.

Με την πεποίθηση ότι οι εργασίες της ημερίδας συνέβαλαν πραγματικά στην ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών του αθλητικού στοιχημάτισα ως τομέα ουσιαστικής οικονομικής δραστηριότητας, δόθηκε η υπόσχεση για την συνέχιση της προσπάθειας με μια νέα ημερίδα με επίκαιρα ζητήματα σύντομα.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εκπαιδευτικού σε μαθήτρια σε σχολείο της Ηλείας

Με πλήρη μυστικότητα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διεξάγετε τον τελευταίο καιρό ΕΔΕ για εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετεί σε …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων