Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν οι προτάσεις των διοικήσεων των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού, που θα κατατεθούν στο Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σύστασης νέων Οργανισμών λειτουργίας.
Στις προτάσεις περιλαμβάνεται το κόστος των αλλαγών και οι πάγιες ανάγκες σε πάσης φύσεως προσωπικού, οι προτάσεις θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΓΝ Ηλείας όπου αναμένονται και οι συμπληρωματικές εισηγήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας.
Για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας η πρόταση είναι η δημιουργία τμήματος ημερήσιας νοσηλείας για χημειοθεραπείες , και την δημιουργία τμήματος οδοντιατρικής που θα προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα και σε ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Πύργου, το σχέδιο πρότασης περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών νέων κλινικών, Πνευμονολογικής, Νεφρολογικής και Ορθοπαιδικής, με οργανική υπόσταση και πλήρη στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Επίσης, η Ορθοπαιδική κλινική, αποτελεί πλέον αυτοτελές τμήμα του νοσοκομείου Πύργου και υπάγεται διοικητικά στην Χειρουργική Κλινική, ενώ ο στόχος είναι να καταστεί αυτόνομη κλινική με δικό της οργανόγραμμα.
Τέλος για το Νοσοκομείο Κρεστένων η πρόταση περιλαμβάνει την λειτουργία Παιδιατρικού τμήματος-Κλινικής βραχείας νοσηλείας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Παιδιατρικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας, επαναλειτούργησε το 2023-μετά από πολλά χρόνια παύσης-με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλο αριθμό εξετάσεων.




