Σημαντικές αλλαγές φέρνει η Κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και όχι μόνο

spot_img

Προτεινόμενα

Σημαντικές αλλαγές φέρνει η Κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και όχι μόνο.

Με νέα απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η κυβέρνηση έφερε νέες αλλαγές αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων μεταξύ των οποίων τα σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία αλλά και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, καθαριστήρια, pet shop.

Η πιο σημαντική αλλαγή που επέφερε η νέα απόφαση αποτελεί η μείωση των τετραγωνικών με αναλογία πλέον 1 πελάτη σε 9 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης) αντί των 16 τ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σε αυτή την αναλογία δεν θα προσμετρώνται όσοι προσέρχονται για να λαμβάνουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, ανεξάρτητα από το πραγματοποιεί κάποια εμπορική συναλλαγή.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων και δύο μέτρων κατά την παραμονή τους στα ταμεία. Το κατάστημα οφείλει να αναρτά σε εμφανές σημείο με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που δύνανται να παραμένουν στο κατάστημα.

Στα καρότσια τροχήλατα και μη, υποχρεούται το κατάστημα να προβαίνει σε ειδική απολύμανση καθημερινώς και αυτή θα πρέπει να επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές. Ως προς τα take away ισχύουν οι όροι που θέτει το σημείο 16 του πίνακα του ΦΕΚ. Όσον αφορά τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Επιπλέον στοιχειοθετείται προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.
Και ενώ η Κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα, φωτιά στην τιμή τους έχουν πάρει βασικά αγαθά της καθημερινότητας μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Σαν να μην έφταναν αυτά και σύμφωνα με τα επίκαιρα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημαντικές προβλέπονται οι ανατιμήσεις σε μια λίστα από προϊόντα της καθημερινότητας, ιδίως σε λαχανικά, κρέατα, ψάρια, ζυμαρικά, καφέ ακόμη και σε πανάκια καθαρισμού.

Φυσικά αυτές οι ανατιμήσεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και την ένδυση και υπόδηση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα