Σημαντικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Πεντηκοστή στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων

spot_img

Προτεινόμενα

Στα πλαίσια  της Πεντηκοστής εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα  Αγίου Νικολάου στα ΣΠΑΤΑ – ΑΧΑΪΑΣ όπου  θα λάβουν χώρα θρησκευτικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού καθώς και του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας,  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– Στις 26 Μαΐου Σάββατο, παραμονή της εορτής και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα τελεσθή Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα προστή και θα μιλήσει ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Κωλέτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

-Την Κυριακή, 27 του μηνός Μαΐου το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική  θεία Λειτουργία υπό του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

-Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6 θα ψαλή Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ της υγείας και της ενισχύσεως πάντων.

-Το πρωί της Δευτέρας του  Αγίου Πνεύματος 28-5-2018 θα τελεσθεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, εις την οποίαν θα συμμετάσχουν πάντες οι ακροατές των Κηρυγμάτων της  Ι. Μητροπόλεως ημών (Όρθρος και Θεία Λειτουργία 7.30-10.30 π.μ.).

-Το απόγευμα και ώρα 6 θα ψαλεί Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ φωτισμού πάντων.

Παρακαλούνται οι Αρχές των Νομών Αχαΐας και Ηλείας και όλοι οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο ΝΙΚΟΛΑΟ να συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και να προσφέρουν χαρά και στοργή με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στους τροφίμους του Ιδρύματος, προστατευομένους του Αγίου μας.

( Εκ του Ιερού Προσκυνήματος)

Απαγορεύονται τα μουσικά όργανα και συγκροτήματα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα