ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Σιδηρόδρομος, δρόμος Πάτρα-Πύργος και φράγμα Πηνειού στη σύσκεψη στο διοικητήριο, υπό το Γ.Γ. υπ. Υποδομών


Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, η επαναλειτουργία του δικτύου ΟΣΕ, καθώς και η μελέτη για το φράγμα Πηνειού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που έγινε στο διοικητήριο Ηλείας,  με τη συμμετοχή  του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε.

Στη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του περιφερειακού συνεδρίου,  συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές κ.κ. Μάκης Μπαλαούρας και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχοι του Νομού, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς.

Σχετικά με τη σιδηροδρομική  γραμμή Πάτρα-Πύργος, ο Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών ανέφερε ότι θα επαναλειτουργήσει στα προηγούμενα πρότυπα μέχρι να γίνει ο εκσυγχρονισμός της, προκειμένου να καλυφθούν επιβατικές και εμπορικές ανάγκες στην Ηλεία, αλλά και στη γειτονική Αχαία.

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Δέδες σε καλό δρόμο βρίσκεται και η αναβάθμιση της γραμμής Αρχ. Ολυμπία-Πύργος-Κατάκολο, για την οποία από το υπουργείο  θα προχωρήσουν άμεσα  τα τεύχη δημοπράτησης και οι μελέτες συντήρησης της υπάρχουσας γραμμής.


Εξάλλου αναφορικά με το πολύ σημαντικό έργο του δρόμου  Πάτρα-Πύργος, ο Γ.Γ. του υπ. Υποδομών δήλωσε ότι εντός του έτους θα γίνει έναρξη των εργασιών στο σύνολο και των οκτώ εργολαβιών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει εμπλοκή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του εξάλλου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μίλησε με σκληρή γλώσσα για το ζήτημα του αυτοκινητόδρομου, κάνοντας λόγο για «σήριαλ που δεν πρέπει να συνεχιστεί με νέες δεσμεύσεις και προθεσμίες».

Επίσης σχετικά με το φράγμα Πηνειού, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι προχωράει η μελέτη για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του, με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Αναφορά έγινε εξάλλου και στα ζητήματα των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο ως πολυχώρος πολιτισμού, στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου,  στις παρεμβάσεις στο έργο Πύργος – Νέδα – Καλό Νερό στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας κ.α.