ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σκηνές στήθηκαν στη Ν. Μανωλάδα για προσωρινή στέγαση των αλλοδαπών που κάηκαν τα υπάρχοντά τους…


Προσωρινή στέγη σε σκηνές θα βρουν οι αλλοδαποί εργάτες στη Νέα Μανωλάδα, των  οποίων ο πρόχειρος καταυλισμός καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες  στην περιοχή.

Για τους αλλοδαπούς εργάτες γης εστάλησαν περισσότερες από ογδόντα σκηνές, από τον τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας, μετά και από την επίσκεψη  στην περιοχή της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου.

Ήδη οι σκηνές στήθηκαν με τη συνδρομή  και του   κλιμακίου  του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας,  σε χώρο που παραχώρησε ιδιώτης στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στις σκηνές θα φιλοξενηθούν προσωρινά περίπου 350 αλλοδαποί, μέχρι να γίνει η μεταστέγασή τους σε χώρο που να πληροί  τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα αρκετοί από τους αλλοδαπούς αναμένεται να αποχωρήσουν από την περιοχή μετά τη λήξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ,   η προσωρινή στέγαση των ανθρώπων που έχασαν τα υπάρχοντα που είχαν, γίνεται για ανθρωπιστικούς   λόγους και μέχρι να βρεθεί μόνιμες λύσεις.