26.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Σκηνικό … «πολέμου» στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, με αφορμή τη μετακίνηση  προσωπικού! (φώτο+βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ εμπλεκόμενων τοπικών φορέων,  βρίσκεται για μια ακόμη φορά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με αφορμή την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας, προκειμένου να γίνουν αναγκαίες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έκτακτων συνεδριάσεων των συλλόγων εργαζόμενων στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου, με αφορμή την απόφαση για τη μετακίνηση νοσηλευτών από το πρώτο στο δεύτερο ίδρυμα.

Ειδικότερα από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ζητήθηκε να ενισχύσει με εφτά νοσηλευτές την Παθολογική κλινική του Γ.Ν. Πύργου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στο διάστημα  των τεσσάρων ημερών που θα εκτελεστούν οι προγραμματισμένες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Ωστόσο το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που από κοινού με τον πρώην δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Γ.Ν. Πύργου Κώστα Διαμαντόπουλο.

Ταυτόχρονα ο  σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, κατήγγειλε ως «ακραία» και «προκλητική» την απόφαση των συναδέλφων του, της Ν.Μ. Αμαλιάδας να κηρύξουν 48ωρη απεργία (με απόφαση και της ΠΟΕΔΗΝ) για να μην στηρίξουν με προσωπικό μέχρι και τις 31 Μάρτη τον Πύργο.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων της Αμαλιάδας μίλησε για «μετακινήσεις- καψόνι» από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, υποστηρίζοντας πως δεν είναι λογικό να ζητείται στήριξη για μόλις πέντε ασθενείς που θα διακομίσουν στην Παθολογική του Πύργου!

Θέση, υπέρ της ασφάλειας των Ηλείων ασθενών, πήρε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Παντέλης,  που βρέθηκε χθες στο Νοσοκομείο Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρθηκε από τους υπαλλήλους του νοσοκομείου Αμαλιάδας ότι παλαιότερα που είχε κλείσει το νοσοκομείο του Πύργου δεν μεταφέρθηκε κανένας υπάλληλος στην Αμαλιάδα παρότι είχε μεταφερθεί όλος ο όγκος περιστατικών στην Αμαλιάδα και όχι οπως τώρα που έχουν 5 ασθενείς μόνο .

Σκληρή απάντηση Διαμαντόπουλου

Ως «πρωτοφανές γεγονός  στη συνδικαλιστική ιστορία του τόπου» χαρακτηρίζει ο διοικητής του γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος την προκήρυξη απεργίας στην κλειστή Νοσηλευτική Μονάδα Υγείας Αμαλιάδας.

Χαρακτηριστικά με δηλώσεις του ο κ.  Διαμαντόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία. Είναι πρωτοφανές όμως στην συνδικαλιστική ιστορία του τόπου να προκηρύσσεται απεργία σε κλειστή Νοσηλευτική Μονάδα και με μοναδικό σκοπό την αποτροπή μετακίνησης ενός ελαχίστου αριθμού νοσηλευτικού προσωπικού στη ΝΜ Πύργου.

Επειδή έχω υπάρξει συνδικαλιστής αυτόν τον κατήφορο δεν τον φανταζόμουνα ποτέ.

Όσο για την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, της τυφλής σύγκρουσης και του γραφειοκρατικοποιημένου συνδικαλισμού αυτό που έχω να πω είναι ότι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν μόνο στην Αμαλιάδα, υπάρχουν και στον Πύργο και από 20-03-2018 σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών όλου του νομού.

Προφανώς τους είναι αδιάφορο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Αμαλιάδας που συνδράμει στη ΝΜ Πύργου αυτή την περίοδο όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου που στέκεται όρθιο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ασφαλής και η αξιοπρεπής φροντίδα των ασθενών που νοσηλεύονται στη ΝΜ Πύργου.

Όσοι επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό αναίτιων διακομιδών στην Πάτρα ή απλωμένων ράντζων στη ΝΜ Πύργου διαψεύδονται.

Εμείς δεν κόβουμε κορδέλες σε άδεια από εξοπλισμό ημιτελή κτίρια με δανεικές κλίνες στήνοντας «φιέστες» προεκλογικού χαρακτήρα, εργαζόμαστε μεθοδικά για τη σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας με απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών.

Η υπόθεση της Δημόσιας Υγείας είναι πολύ σοβαρή για να την  αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα:  Έχουν γνώση οι φύλακες».

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα