14.7 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Σκληρή ανακοίνωση Χριστοδουλόπουλου για το «φέσι» εκατομμυρίων

spot_img

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΦΕΣΩΣΕ» ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ!

Κύριε Λυμπέρη, εν μέσω νηστείας δεν μπορείτε να «βαπτίζετε» το κρέας… ψάρι!

Κατά τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την αίτηση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για την διαδικασία του ενδοδικαστικού συμβιβασμού που ζητάει ο «πολυαγαπημένος» σας μελετητής, με την οποία αξιώνει για ακόμα μία φορά «πανωπροίκια» για μελέτες του παρελθόντος και συγκεκριμένα ζητάει από τον Δήμο μας επιπλέον 1.200.000 ευρώ, στα περισσότερα από 4.500.000 ευρώ που έχει λάβει μέχρι σήμερα ακόμα και με τη διαδικασία της υποχρεωτικής κατάσχεσης από τους λογαριασμούς μας, έχουμε να σας πούμε τα εξής:

  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ –όπως μας παροτρύνατε στο συμβούλιο–, διότι σε χρήματα που δεν οφείλει κανένας δημότης μας δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε διαπραγμάτευση. Θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους δίχως να αναγνωρίσουμε τις οφειλές σας!
  • Στις αιτιάσεις σας τον Ιούνιο του 2017 όταν συζητήσαμε τα τεράστια χρέη που αφήσατε στον Δήμο και τις κατασχέσεις που γίνονταν σωρηδόν, απαντήσατε ότι υπάρχει από τον συγκεκριμένο μελετητή υπεύθυνη δήλωση ότι ουδεμία άλλη οφειλή έχει ο Δήμος μας. Το ψέμα σας αποκαλύφθηκε από την ίδια την οικονομική υπηρεσία και μάλιστα εγγράφως. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ!
  • Στα όσα αναφέρατε περί λύσης που υπάρχει μέσω του προγράμματος ληξιπρόθεσμων και πάλι ψεύδεστε. Παρά το γεγονός πως ο Δήμος μας τα πέντε τελευταία χρόνια είναι μέσα στους πρώτους στην απορρόφηση ληξιπροθέσμων, ουδεμία τέτοια λύση υπάρχει. Πρώτον, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΓΡΑΨΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια ως νόμιμες δαπάνες και, δεύτερον, διότι για να μπουν σε ληξιπρόθεσμα πρέπει να τελεσιδικήσουν. Αλήθεια, εσείς πόσα ληξιπρόθεσμα απορροφήσατε και γιατί «ξεχάσατε» να βάλετε εκεί τα χρέη των μελετών σας;
  • Όσον αφορά στην διαδικασία ανάθεσης της συμπληρωματικής αυτής μελέτης για το διυλιστήριο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΡΟΜΟ. Άραγε, γιατί δεν ζητήσατε –ως οφείλατε– βεβαίωση ανάληψης υποχρέωσης από την οικονομική υπηρεσία, που είναι το πρώτο για τέτοιες ενέργειες οι οποίες δεσμεύουν για χρόνια το μέλλον και τη βιωσιμότητα του Δήμου. Αλλά πάντα αυτός ήσασταν. Ένας άνθρωπος που έγραφε τους θεσμούς και τις διαδικασίες στα παλαιότερα των υποδημάτων του!
  • Επίσης, εντύπωση συνεχίζει να μας προκαλεί το γεγονός ότι, αυτές οι αγωγές συνεχίζουν να έρχονται στον Δήμο Ήλιδας, που την τελευταία πενταετία έχει γίνει κέντρο συνάθροισης δικαστικών επιμελητών, αφού καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά αγωγές από 1 ευρώ μέχρι… αρκετά εκατομμύρια! Για πείτε μας λοιπόν, πως διασφαλίσατε το διαδημοτικό αυτό έργο να βαραίνει ισότιμα όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό δήμους και πως «ξεχάσατε» τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες σας!
  • Και επιτέλους, δώστε μία σαφή απάντηση για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί μετά την κανονική λειτουργία του διυλιστηρίου από εμάς που το ολοκληρώσαμε (και όχι από τα «σικέ» εγκαίνια του 2014), τα οποία μας υποχρεώνουν να μην δίνουμε νερό στους δημότες, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις!

ΥΓ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί! Το αναφέρουμε σχετικά με τις αιτιάσεις σας για το αν έπρεπε ή όχι να γίνει το έκτακτο αυτό συμβούλιο.

ΥΓ1: Μέλη της παράταξής σας σχολίασαν δημοσίως αρνητικά την παρουσία του συνόλου των υποψηφίων μας στην αίθουσα. Μάλλον θεωρούν αρνητικό να γνωρίζουν την αλήθεια αυτοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Αλήθεια, τους δικούς σας υποψηφίους γιατί δεν τους καλέσατε;

Μπορεί η κοινωνία μας να έχει εμπεδώσει ότι «Λυμπέρης ήταν και πέρασε», όμως δυστυχώς τα έργα και οι ημέρες του θα μας χρεώνουν για χρόνια ακόμα!  Αν μη τι άλλο, μία συγνώμη δεν βλάπτει!

Δεν πειράζει. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργήσαμε έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, αλλά κυρίως «κρυστάλλινο» ως προς την τήρηση των θεσμών και τη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών μας!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα