ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σκληρή απάντηση της Δημοτικής αρχής στο φθηνό σόου που επιχείρησε ο κύριος Λυμπέρης και η παρέα του (βίντεο)

 • 93
  Shares

«Προχωράμε με τις αλήθειες μας» και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας – Σκληρή απάντηση της Δημοτικής αρχής στο φθηνό σόου που επιχείρησε ο κύριος Λυμπέρης και η παρέα του.

Το Αθλητικό κέντρο της πόλης μας, παρά τα όσα αρνητικά αφήνουν να διασπείρονται εναντίον του και παρά τα όποια προβλήματα εμφανίζονται κατά καιρούς, αποτελεί στο σύνολό του πρότυπο λειτουργίας, αποτελώντας την κορυφαία δομή αθλητισμού στο Νομό μας.

Αυτό επεσήμαναν σε σημερινή τους επίσκεψη στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Τσεριώνης και Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΗΛΕΙΟΣ που διαχειρίζεται τον χώρο, κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ «ΣΤΟΛΙΔΙ»

Όσον αφορά στο τι παρέλαβε η Δημοτική αρχή προ πενταετίας, από τους προκατόχους της, αυτά είναι παγκοίνως γνωστά.

Στο κεντρικό γήπεδο, ο χλοοτάπητας τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014 και λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ήταν καμένος και χωρίς καμία ανάθεση για τη συντήρησή του.

Το κολυμβητήριο, δεν είχε καμία άδεια για τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) και ούτε είχε συντηρηθεί ποτέ. Επίσης, η βοηθητική αντλία του δεν λειτουργούσε, ήταν κατεστραμμένοι οι εναλλάκτες της γεωθερμίας και περισσότεροι από 40 ηλιακοί θερμοσίφωνες είχαν σημαντικές φθορές.

Βεβαίως, και εδώ πρέπει να πούμε ότι ισχύει το «παλιά μου τέχνη κόσκινο», αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συνηθίσει να κάνει εγκαίνια σε ημιτελείς χώρους με δανεικά πράματα.  Στην προκειμένη δανεική ήταν η ισοθερμική κουβέρτα της πισίνας που εμείς προμηθευόμαστε.

Στο κλειστό γυμναστήριο, όλοι θυμούνται τα δημοσιεύματα με την ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου το καλοκαίρι του 2014 και εν όψει της πρώτης της  σεζόν στην Α1 να στηλιτεύει τη στάση της τότε δημοτικής αρχής, σχετικά με τη στέγη που ήταν «σουρωτήρι» και έσταζε νερά. Σημειωτέον, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν τουλάχιστον δύο ετών πίσω, και υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα του τύπου. Εμείς το λύσαμε μέσα σε λίγους μήνες, με νέα στέγη σε συνθήκες «fast track», συνολικού προϋπολογισμού 80.000€.

Αλλά και έξω από τους χώρους, στην  παιδική χαρά που είχαν το θράσος να μας κουνήσουν το δάχτυλο, την είχαν  για πολλά έτη χωρίς καμία πιστοποίηση.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα τεράστια χρέη στη ΔΕΗ που μας άφησαν, ύψους 250.000€ για τα ρεύμα κολυμβητηρίου, τότε καταλαβαίνει κανείς το πώς παραλάβαμε το Αθλητικό Κέντρο. Επιπλέον, στο θέμα του χρέους δεν υπήρχε καμία καταγραφή στο ΝΠΔΔ ΗΛΕΙΟΣ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί και να ζητηθεί τους πρώτους μήνες της θητείας μας  έκτακτη χρηματοδότηση 150.000€ από το Δήμο.

ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Ήλιδας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που μοναδικό στόχο είχαν να πλήξουν την αξιοπιστία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρο Αμαλιάδας και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στους αθλούμενους και τους συμπολίτες μας.

Σε όλα αυτά που ακούστηκαν, τα μέλη της δημοτικής αρχής που επθισκέφτηκαν το χώρο ανέφεραν τα εξής : «Με το χθεσινό τους κακόγουστο σόου προσπάθησαν να δείξουν κάποιες λεπτομέρειες έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και να το χαρακτηρίσουν ως γενική λειτουργία των υποδομών.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός μας. Ιδιαίτερα σε σχέση με το νέο σκάμμα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ότι λένε, διότι θα κληθούν να το αποδείξουν.

Το σκάμμα έγινε κατόπιν παραινέσεων της ομάδας στίβου του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ , διότι έχουν εδώ και περίπου μία δεκαετία ανεπανόρθωτη ζημιά τα δύο παλαιά σκάμματα και δεν χωρούν άλλων μπαλωμάτων, διότι εκεί πραγματικά κινδυνεύουν οι αθλητές.

Μέχρι να δημιουργηθεί το νέο ταρτάν, που έχουμε ήδη εντάξει στο έργο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ όπου θα ανακαινιστεί πλήρως μαζί με τον χλοοτάπητα, θεωρήσαμε σκόπιμο με μία εντελώς ήπια παρέμβαση να δημιουργήσουμε ένα νέο σκάμμα σε σημείο του ταρτάν που μας υπέδειξαν οι προπονητές.

Όλα αυτά με γνώμονα να μην αναγκάζονται οι άλτες μας που κάνουν πρωταθλητισμό να πηγαίνουν για προπόνηση σε άλλες πόλεις.

Επαναλαμβάνω, μιλάμε για εντελώς ήπια και δωρεάν παρέμβαση που δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα του σταδίου και δεν αποτελεί πολεοδομική προσθήκη.

Όσον αφορά στον πρώην Δήμαρχο και τις απειλές για μηνύσεις, να μας πει ο ίδιος που ζητάει άδεια για το τίποτα, γιατί το 2014 μας παρέδωσε άρον άρον ανοιχτό το κολυμβητήριο, χωρίς καμία απολύτως άδεια για τις πισίνες που αθλούνταν εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Εκεί δεν κινδύνευαν οι αθλητές;»

ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ήδη από τον Δήμο μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις για την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, των αποδυτηρίων, τω κερκίδων, των κολυμβητικών δεξαμενών και των λοιπών εγκαταστάσεων, ενώ για τους περιβάλλοντες χώρους στο σύνολο του αθλητικού κέντρου έχουμε λάβει δεκάδες φορές τα εύσημα, τόσο εμείς όσο και το ΝΠΔΔ ΗΛΕΙΟΣ που διαχειρίζεται το Κέντρο, κυρίως από άτομα που το επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Παράλληλα, κατάφερε η δημοτική αρχή να φέρει μεγάλες διοργανώσεις στις δομές και να πάρει σε όλες άριστα, αρχής γενομένης με τους Μεγάλους Κολυμβητικούς Αγώνες.

Πλέον, με τα νέα έργα που ήδη έχει εντάξει ο δήμος μας ή αναμένονται οι εντάξεις των προτάσεων, στο σύνολό τους σε μελέτες που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας, ολοκληρώνονται οι υποδομές, γίνονται λειτουργικές σε σχέση με προβλήματα του παρελθόντος και εκσυγχρονίζονται πλήρως οι χώροι.

Τα έργα που ήδη έχουν ενταχθεί ή αναμένεται να ενταχθούν είναι τα εξής:

 1. Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας (Από ενεργειακή κατηγορία Η σε Β+)

Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ / Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης

Προϋπολογισμού: 2.800.000€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 • Θερμομόνωση κελύφους κτιρίου
 • Αλλαγή κουφωμάτων
 • Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση/ψύξη και ζεστό νερό
 • Αλλαγή φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED
 • Εγκατάσταση ηλιακών για ζεστό νερό
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
 • Νέοι πίνακες αποτελεσμάτων

 

 1. Βελτίωση Αγωνιστικών Επιφανειών του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας

Πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Προϋπολογισμός: 510.818,62€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 • Αντικατάσταση χλοοτάπητα με νέο υβριδικό σύστημα μεγάλης αντοχής
 • Πλήρης αντικατάσταση ταρτάν και βελτίωση αγωνιστικού χώρου σταδίου

 

 1. Προμήθεια & εγκατάσταση εξοπλισμού για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας

Πρόγραμμα ΓΓΑ

Προϋπολογισμού:   272.800€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 • Ισοθερμικό κάλυμμα πισίνας
 • Νέες θερμικές αντλίες θερμότητας
 • Νέοι ηλιακοί συλλέκτες
 • Δίκτυο σωληνώσεων
 • Σύστημα ελέγχου

 

 1. Κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας

Πρόγραμμα ΓΓΑ 

Προϋπολογισμού: 97.000€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 • Στέγαστρο κερκίδων

 

 1. Αναβάθμιση Δημοτικού κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας

Πρόγραμμα ΠΔΕ 50.000€ + Δήμος Ήλιδας 5.000€

 Προϋπολογισμού: 55.000€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 • Προμήθεια νέας υπερυψωμένης κερκίδας
 • Προμήθεια καθισμάτων VIP
 • Προμήθεια ηχητικού εξοπλισμού
 • Επιδιόρθωση παρκέ


 • 93
  Shares