Σκληρή «μάχη» στην Εφέσεων, τα δυο «ατού» του Αστέρα για μείωση της ποινής

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Σκληρή «μάχη» δόθηκε σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία συζητούσε μαζί τις υποθέσεις του Εθνικού Πειραιά και την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, αλλά και την υπόθεση Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου, για την οποία αφαιρέθηκαν πρωτόδικα πέντε βαθμοί από τον Αστέρα και του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στην τιμωρία της έδρας.

Η Επιτροπή, βρισκόταν εκεί περίπου δυόμισι ώρες, ακούγοντας τα επιχειρήματα των δικηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Αστέρα Αμαλιάδας, προσπάθησε με τα επιχειρήματά της να μειωθεί η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών, αλλά να μειωθεί και η ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Στην προσπάθειά της αυτή, ακολούθησε δυο συγκεκριμένους νομικούς δρόμους, ακολουθώντας πιστά πάντοτε τους Κανονισμούς.

Ο πρώτος εξ΄αυτών, είναι ο ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 21,  παράγραφος 3, υποπαράγραφος 2, εδάφιο γ΄. Το συγκεκριμένο άρθρο, μιλά για μη τέλεση η διακοπή αγώνα και προβλέπει για την υπαίτια ομάδα, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον Πρωτάθλημα και δυο βαθμών από το επόμενο.

Το δεύτερο επιχείρημα που επικαλέστηκε ο Αστέρας, ήταν ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και το άρθρο 15 με βάση το οποίο τιμωρήθηκε με -5. Η πλευρά του Αστέρα υποστήριξε ότι η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί, έχει να κάνει με την πρόβλεψη για δυο διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες αφαιρούνται τρεις βαθμοί. Η πρώτη για παιχνίδι το οποίο διεκόπη για εισβολή φιλάθλων και παιχνίδι το οποίο διεκόπη οριστικά εξαιτίας της εισβολής φιλάθλων. Με τον τρόπο αυτό, η πλευρά του Αστέρα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει άθροιση των ποινών των δυο αυτών περιπτώσεων αφαίρεσης βαθμών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα