ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σκουπίδια, βοθρολύματα και γυμνά καλώδια στο Λιμάνι της Κυλλήνης


Από πότε έχουν να καθαριστούν οι κάδοι στο λιμάνι της Κυλλήνης;

Απαράδεκτες οι εικόνες που αντικρύζουν καθημερινά οι ταξιδιώτες στο λιμάνι της Κυλλήνης από… την ανύπαρκτη καθαριότητα και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων. Καλά τα μεγάλα έργα και τα οράματα, αλλά όταν οι κάδοι απορριμμάτων έχουν χάσει το χρώμα τους από την βρώμα και η δυσοσμία εξαπλώνεται αρκετά μέτρα μακριά… το παιχνίδι χάνεται!

Ειδικά σε μια χρονιά σαν τη φετινή, που είδαμε και πάθαμε να «ανοίξει» ο τουρισμός και η πανδημία μας δείχνει ακόμα τα «δόντια» της.

Αναμφίβολα τέτοιες εικόνες, αλλά και ακόμα χειρότερες με τα βοθρολύματα να τρέχουν στους δρόμους και να φτάνουν ως το κτήριο των Υπηρεσιών του λιμανιού, καλώδια να κρέμονται από τους τοίχους, δεν αρμόζουν στην πύλη εισόδου δύο από των πιο επισκέψιμων νησιών της χώρας μας, η οποία όμως αποτελεί και πύλη εισόδου για το νομό μας.

Ας τα δουν όλα αυτά οι υπεύθυνοι του λιμανιού της Κυλλήνης και ας μην τα παίρνουν… «ελαφρά την καρδία» ότι «σιγά που θα νοιαστεί ο επισκέπτης, ο περαστικός, ο τουρίστας που πάει στο νησί…». Σαφώς και όλα τα προσέχουν, όλα τα παρατηρούν, όλα τα σχολιάζουν και τα καυτηριάζουν όταν έρθει η ώρα.

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουμε για τους τουρίστες ή για τους επισκέπτες. Είναι τι κάνουμε για τον τόπο μας και τη δημόσια υγεία.

Αλήθεια τώρα… από πότε έχουν να καθαριστούν, να πλυθούν, να απολυμανθούν οι κάδοι απορριμμάτων;