• ΗΛΕΙΑ
  • Σοβαρές καταγγελίες και Αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τα αδέσποτα!

Σοβαρές καταγγελίες και Αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τα αδέσποτα!

[sg_popup id=”96386″ event=”inherit”][/sg_popup]

Κατεπείγουσα αναφορά κατέθεσε την Πέμπτη, προς της Εισαγγελία Αμαλιάδας, τον δήμο Ήλιδας, τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας (δια μέσου του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και το Κτήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας η κα Florentina Atanasiu, Συζ. του Νικολάου Τσερεγκούνη, που μέχρι πρότινος διαχειρίζονταν τον χώρο (καταφύγιο) των αδέσποτων ζώων του δήμου, στα Δουναίικα.

Στην αναφορά της η κα Atanasiu, αναφέρει:

«Στo A.T Αμαλιάδας κατέθεσα, εγώ η Florentina Atanasiu, κάτοικος Δουναιίκων και σύζυγος του Νικολάου Τσερεγκούνη, την υπ’ αριθμό 1009/6/40 (30-11-19, 16.30) καταγγελία μου, η οποία έχει διαβιβαστεί σε εσάς από το Α.Τ Αμαλιάδας και το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου ενημερώθηκα από τη Ζαφειρία Σπυράτου ότι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου εντόπισε τυχαία στην περιοχή του Χαβαρίου (συγκεκριμένα στη Χαβαρόβρυση) 2 σκυλιά σκοτωμένα από αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και 1 στην άκρη του δρόμου. Επίσης στο ίδιο σημείο ήταν 4 σκυλιά ζωντανά στην άκρη του δρόμου. Δεν έβγαλε φωτογραφία τα 2 σκοτωμένα στη μέση του δρόμου αλλά αυτό στην άκρη του δρόμου και τα 4 ζωντανά. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου επισκέφθηκε πάλι το σημείο προκειμένου να τα ταΐσει και δυστυχώς εντόπισε ένα ακόμα νεκρό στη μέση του δρόμου από τα 4 ζωντανά. Θεώρησε ότι για να σκοτώνονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο από τα αυτοκίνητα ότι τα σκυλιά αυτά δεν ήταν μαθημένα να ζουν στον δρόμο και ότι μάλλον πρόκειται για πρόσφατη εγκατάλειψη. Στο συμπέρασμα αυτό ότι μάλλον πρόκειται για πρόσφατη εγκατάλειψη κατέληξε επίσης λόγω του ότι τα 4 σκυλιά που είχαν βρεθεί ζωντανά στην άκρη του δρόμου ήταν φοβισμένα και φαίνονταν σαν χαμένα. Έτσι, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, αποφάσισε να μου δείξει φωτογραφίες των ζωντανών και των νεκρών σκυλιών σε περίπτωση που τα γνώριζα. Όλα αυτά τα σκυλιά τα αναγνώρισα ότι ήταν από τα σκυλιά του Δήμου τα οποία φιλοξενούσα και τα οποία παρέδωσα με εντολή του Δήμου, λόγω της λήξης της σύμβασής μου, στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο ο οποίος ανέλαβε τη νέα σύμβαση με τον Δήμο. Έτσι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου πήγα με την Ζαφειρία Σπυράτου να περισυλλέξω τα 3 σκυλιά που είχαν απομείνει ζωντανά για να μην έχουν την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα. Όταν φτάσαμε, είδαμε ένα ακόμα νεκρό στην άκρη του δρόμου, χτυπημένο και αυτό από αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο είχε βρεθεί αδέσποτο από κουταβάκι και το περισυνέλεξα με εντολή του Δήμου. Για να το μεγαλώσω μάλιστα ήμουν αναγκασμένη να το ταΐζω αρχικά με σύριγγα. Φωτογραφίες του συγκεκριμένου έχω από το σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Χαβαρόβρυση (και όταν ήταν ζωντανό στις 24 Νοεμβρίου και όταν το βρήκαμε νεκρό στις 28 Νοεμβρίου).

Τα άλλα 2 που απέμειναν δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να τα βρούμε. Φωτογραφίες των συγκεκριμένων 2 που αγνοούνται έχω και από το σημείο που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στη Χαβαρόβρυση (στις 24 Νοεμβρίου) αλλά και μέσα στον χώρο που τα φιλοξενούσα, πριν τα παραδώσω στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο.

Ο Στέλιος Ζαχαρόπουλος ξεκίνησε να παίρνει τα σκυλιά γύρω στις 18 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε και η σύμβασή του με τον Δήμο, και ήρθε γύρω στις 10 φορές μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Κάθε φορά έπαιρνε γύρω στα 10 σκυλιά σε κλούβες που είχε στο αγροτικό του. Συνολικά πήρε 92 σκυλιά (60 τσιπαρισμένα και 32 ατσιπάριστα). Τα πρώτα 42 που πήρε ήταν τσιπαρισμένα και, μετά από εντολή του συναρμόδιου για τα αδέσποτα κ. Κόλλια Ιωάννη στις 8 Νοεμβρίου για παράδοση άλλων 60 (τσιπαρισμένων και μη), από τα επόμενα 50 που πήρε τα 18 ήταν τσιπαρισμένα και τα 32 ατσιπάριστα. Στα τελευταία 50 που πήρε συμπεριλαμβάνονταν και τα σκυλιά που βρέθηκαν στο Χάβαρι τα οποία ήταν ατσιπάριστα εκτός από ένα το οποίο ήταν τσιπαρισμένο (αυτό που βρέθηκε νεκρό την Τρίτη 26 Νοεμβρίου), χρώματος μαύρου-καφέ-άσπρου, το οποίο είχα περισυλλέξει από κουταβάκι με εντολή του Δήμου από την Κουρούτα. Το συγκεκριμένο, εκτός από τσιπαρισμένο, ήταν και στειρωμένο. Φωτογραφίες του συγκεκριμένου έχω και από όταν ήταν κουταβάκι καθώς και όταν ήταν ενήλικο (και μέσα στον χώρο που το φιλοξενούσα και μέσα στο κτηνιατρείο της προηγούμενης κτηνιάτρου του Δήμου, Μάιρας Παπαδάτου, πριν το παραδώσω και αυτό στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο). Επίσης φωτογραφίες του έχω και από το σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Χαβαρόβρυση (και όταν ήταν ζωντανό στις 24 Νοεμβρίου και όταν ήταν νεκρό στις 26 Νοεμβρίου). Φωτογραφίες μπορείτε να έχετε στην διάθεσή σας, εφόσον χρειαστεί. Εικάζω ότι πρόκειται για εγκατάλειψη γιατί βρέθηκαν αρκετά μακρύτερα από τον χώρο του Στέλιου Ζαχαρόπουλου τον οποίον εκμισθώνει ο Δήμος ως Δημοτικό καταφύγιο και επομένως είναι αδύνατο να έφυγαν από τον χώρο του και να διένυσαν όλη αυτή την απόσταση για να βρεθούν όλα μαζί στο ίδιο σημείο (και ζωντανά και νεκρά). Τα σκυλιά που βρέθηκαν σκοτωμένα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν γιατί ήταν μεγαλωμένα από κουτάβια σε περιφραγμένο χώρο και δεν γνώριζαν ούτε πώς να επιβιώσουν μόνα τους ούτε τους κινδύνους των δρόμων. Η συγκεκριμένη τοποθεσία που βρέθηκαν δεν είναι κατοικήσιμη ώστε να τα δουν και να τα ταΐζουν και στο συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκαν υπάρχει δίπλα δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Άρα ήταν εξαρχής καταδικασμένα είτε να πεθάνουν από πείνα είτε να σκοτωθούν από τα αυτοκίνητα. Επίσης η οποιαδήποτε εγκατάλειψη κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, εκτός του ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των σκυλιών, έχει συνήθως ως αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων είτε με σοβαρές υλικές φθορές στα αυτοκίνητα είτε με τραυματισμό ανθρώπων ή ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.»

Σε συνέχεια της παραπάνω καταγγελίας μου, στην οποία εκ παραδρομής αναφέρθηκα ότι εγώ είχα σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας ενώ είχε ο σύζυγός μου Νικόλαος Τσερεγκούνης, σας αναφέρω ότι ο κ. Στυλιανός Ζαχαρόπουλος ανέφερε ενώπιών μου καθώς και ενώπιον του Διευθυντή Διοίκησης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Κόλλια και της κας Ζαφειρίας Σπυράτου ότι παρέλαβε από εμένα και τον σύζυγό μου 27 σκυλιά ενώ παρέλαβε συνολικά 92 σκυλιά (60 τσιπαρισμένα και 32 ατσιπάριστα). Όλα τα σκυλιά που παραδώσαμε μαζί με τον σύζυγό μου ήταν σκυλιά που είχαμε περισυλλέξει ο σύζυγός μου κι εγώ με εντολή του Δήμου Ήλιδας και τα οποία φιλοξενούσαμε. Τα παραδώσαμε με εντολή του Δήμου, λόγω της λήξης της σύμβασης που είχε ο σύζυγός μου με τον Δήμο, στον κ. Ζαχαρόπουλο ο οποίος ανέλαβε τη νέα σύμβαση.  Τα πρώτα 42 που πήρε ήταν τσιπαρισμένα και, μετά από εντολή του συναρμόδιου για τα αδέσποτα κ. Κόλλια Ιωάννη στις 8 Νοεμβρίου για παράδοση άλλων 60 (τσιπαρισμένων και μη), από τα επόμενα 50 που πήρε τα 18 ήταν τσιπαρισμένα και τα 32 ατσιπάριστα. Στα τελευταία 50 που πήρε συμπεριλαμβάνονταν και τα σκυλιά που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και σκοτωμένα στο Χάβαρι και τα οποία εντοπίστηκαν τυχαία από την κα Σπυράτου. Επίσης έμαθα από την κα Σπυράτου ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κα Δήμητρα Λέκκα, η οποία έχει σύμβαση ως κτηνίατρος του Δήμου, ότι «θα αφήσει σκυλιά στην Τρίπολη επειδή οι τσοπαναραίοι έχουν πρόβλημα με τα τσακάλια».

Επειδή, σύμφωνα με όλες τις ανωτέρω ενδείξεις, εκτιμούμε ότι τα σκυλιά αυτά δεν ευρίσκονται όπως θα έπρεπε στον χώρο του κ. Ζαχαρόπουλου, τον οποίον εκμισθώνει ο Δήμος ως Δημοτικό καταφύγιο, και επειδή πιστεύουμε ότι έχουν εξαφανιστεί, ζητάμε να δώσετε εντολή στην αστυνομία να επισκεφτεί τον χώρο του κ. Ζαχαρόπουλου και να διενεργήσει έλεγχο μαζί με εμένα και τον σύζυγό μου που αναγνωρίζουμε τα σκυλιά τα οποία και παραδώσαμε καθώς και με την κα Σπυράτου η οποία είναι φιλόζωος και γνώστης των γεγονότων αυτών και η οποία εντόπισε τα εγκαταλελειμμένα και σκοτωμένα σκυλιά στο Χάβαρι.

(φωτογραφίες των σκυλιών αυτών που βρέθηκαν στο Χάβαρι σας τις παραθέτω σε cd και, αν χρειαστεί, θα σας τις προσκομίσω και έντυπες).

Η αυτοψία επιβάλλεται να γίνει άμεσα ώστε να δύνανται να διαπιστωθούν τα ανωτέρω και ώστε, εφόσον αποδειχθεί η εξαφάνιση των σκύλων, να ζητήσετε να σταματήσει η περαιτέρω περισυλλογή σκυλιών από την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας (συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σύντομα και στην περισυλλογή των σκυλιών που βρίσκονται στην περιοχή της Κουρούτας, τα οποία είναι φιλικά και ακίνδυνα και τα οποία σιτίζονται από φιλόζωους της περιοχής).

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη την περισυλλογή σκυλιών με αποτέλεσμα κάθε ημέρα να εξαφανίζονται σκυλιά από την πόλη της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής (όπως της Κουρούτας), τα οποία είναι φιλικά και ταΐζονται καθημερινά από φιλόζωους της περιοχής. Αμφιβάλλω αν αυτά τα σκυλιά που περισυλλέγονται οδηγούνται στο καταφύγιο του κ. Ζαχαρόπουλου ή εγκαταλείπονται αλλού και κυρίως σε ερημικές τοποθεσίες μακριά από κατοικημένες περιοχές όπου δεν θα σιτίζονται, όπως τα σκυλιά που παρέδωσα και βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στη Χαβαρόβρυση.

Επίσης είναι κρίσιμο να γίνει άμεσα αυτοψία του χώρου ώστε να κριθεί η καταλληλότητά του ή μη, μιας και υφίσταται συγκεκριμένη νομοθεσία που πολύ αμφιβάλλω εάν έχει τηρηθεί στην περίπτωση αυτή.

Τέλος, ζητώ να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε όλους τους εμπλεκομένους από τον Δήμο Ήλιδας στο θέμα αυτό.

Για όσα καταγγέλλω, γνωρίζουν να καταθέσουν οι εξής:

1)      Τσερεγκούνης Νικόλαος (κάτοικος Δουναίικων)

2)      Σπυράτου Ζαφειρία (κάτοικος Αμαλιάδας)

3)      Λέκκα Δήμητρα, Κτηνίατρος (διεύθυνση κτηνιατρείου: Καρακανδά 40, Αμαλιάδα)

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας: Διακριβώθηκε η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων που αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας επιχειρηματίες στην Ηλεία

Διακριβώθηκε η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων που αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας επιχειρηματίες στην Ηλεία Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία (59) …

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην ξενοδοχειακή μονάδα της Κουρούτας! – Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο ιδιοκτήτης!

Μετά από δύο περίπου χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Η υποψήφια Βουλευτής του Νομού Άννα – Μαρία Βλαγκούλη για τις πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές της Ηλείας

Η ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ   Το ενδιαφέρον της για τις πλημμύρες που …

Επιστημονικό Συνέδριο στον Πύργο Ηλείας

Το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται στον Πύργο Ηλείας, με θέμα: “Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα & Αθλητισμό” αποτελεί μια πολυθεματική δράση …

Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA,αποκαλυπτικός και καυστικός όπως πάντα! (ηχητικά)

  Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ άλλοτε!   Για όλους και για όλα μίλησε ο …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Σοβαρές καταγγελίες και Αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τα αδέσποτα!

Σοβαρές καταγγελίες και Αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τα αδέσποτα!

[sg_popup id=”96386″ event=”inherit”][/sg_popup]

Κατεπείγουσα αναφορά κατέθεσε την Πέμπτη, προς της Εισαγγελία Αμαλιάδας, τον δήμο Ήλιδας, τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας (δια μέσου του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και το Κτήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας η κα Florentina Atanasiu, Συζ. του Νικολάου Τσερεγκούνη, που μέχρι πρότινος διαχειρίζονταν τον χώρο (καταφύγιο) των αδέσποτων ζώων του δήμου, στα Δουναίικα.

Στην αναφορά της η κα Atanasiu, αναφέρει:

«Στo A.T Αμαλιάδας κατέθεσα, εγώ η Florentina Atanasiu, κάτοικος Δουναιίκων και σύζυγος του Νικολάου Τσερεγκούνη, την υπ’ αριθμό 1009/6/40 (30-11-19, 16.30) καταγγελία μου, η οποία έχει διαβιβαστεί σε εσάς από το Α.Τ Αμαλιάδας και το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου ενημερώθηκα από τη Ζαφειρία Σπυράτου ότι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου εντόπισε τυχαία στην περιοχή του Χαβαρίου (συγκεκριμένα στη Χαβαρόβρυση) 2 σκυλιά σκοτωμένα από αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και 1 στην άκρη του δρόμου. Επίσης στο ίδιο σημείο ήταν 4 σκυλιά ζωντανά στην άκρη του δρόμου. Δεν έβγαλε φωτογραφία τα 2 σκοτωμένα στη μέση του δρόμου αλλά αυτό στην άκρη του δρόμου και τα 4 ζωντανά. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου επισκέφθηκε πάλι το σημείο προκειμένου να τα ταΐσει και δυστυχώς εντόπισε ένα ακόμα νεκρό στη μέση του δρόμου από τα 4 ζωντανά. Θεώρησε ότι για να σκοτώνονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο από τα αυτοκίνητα ότι τα σκυλιά αυτά δεν ήταν μαθημένα να ζουν στον δρόμο και ότι μάλλον πρόκειται για πρόσφατη εγκατάλειψη. Στο συμπέρασμα αυτό ότι μάλλον πρόκειται για πρόσφατη εγκατάλειψη κατέληξε επίσης λόγω του ότι τα 4 σκυλιά που είχαν βρεθεί ζωντανά στην άκρη του δρόμου ήταν φοβισμένα και φαίνονταν σαν χαμένα. Έτσι, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, αποφάσισε να μου δείξει φωτογραφίες των ζωντανών και των νεκρών σκυλιών σε περίπτωση που τα γνώριζα. Όλα αυτά τα σκυλιά τα αναγνώρισα ότι ήταν από τα σκυλιά του Δήμου τα οποία φιλοξενούσα και τα οποία παρέδωσα με εντολή του Δήμου, λόγω της λήξης της σύμβασής μου, στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο ο οποίος ανέλαβε τη νέα σύμβαση με τον Δήμο. Έτσι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου πήγα με την Ζαφειρία Σπυράτου να περισυλλέξω τα 3 σκυλιά που είχαν απομείνει ζωντανά για να μην έχουν την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα. Όταν φτάσαμε, είδαμε ένα ακόμα νεκρό στην άκρη του δρόμου, χτυπημένο και αυτό από αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο είχε βρεθεί αδέσποτο από κουταβάκι και το περισυνέλεξα με εντολή του Δήμου. Για να το μεγαλώσω μάλιστα ήμουν αναγκασμένη να το ταΐζω αρχικά με σύριγγα. Φωτογραφίες του συγκεκριμένου έχω από το σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Χαβαρόβρυση (και όταν ήταν ζωντανό στις 24 Νοεμβρίου και όταν το βρήκαμε νεκρό στις 28 Νοεμβρίου).

Τα άλλα 2 που απέμειναν δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να τα βρούμε. Φωτογραφίες των συγκεκριμένων 2 που αγνοούνται έχω και από το σημείο που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στη Χαβαρόβρυση (στις 24 Νοεμβρίου) αλλά και μέσα στον χώρο που τα φιλοξενούσα, πριν τα παραδώσω στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο.

Ο Στέλιος Ζαχαρόπουλος ξεκίνησε να παίρνει τα σκυλιά γύρω στις 18 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε και η σύμβασή του με τον Δήμο, και ήρθε γύρω στις 10 φορές μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Κάθε φορά έπαιρνε γύρω στα 10 σκυλιά σε κλούβες που είχε στο αγροτικό του. Συνολικά πήρε 92 σκυλιά (60 τσιπαρισμένα και 32 ατσιπάριστα). Τα πρώτα 42 που πήρε ήταν τσιπαρισμένα και, μετά από εντολή του συναρμόδιου για τα αδέσποτα κ. Κόλλια Ιωάννη στις 8 Νοεμβρίου για παράδοση άλλων 60 (τσιπαρισμένων και μη), από τα επόμενα 50 που πήρε τα 18 ήταν τσιπαρισμένα και τα 32 ατσιπάριστα. Στα τελευταία 50 που πήρε συμπεριλαμβάνονταν και τα σκυλιά που βρέθηκαν στο Χάβαρι τα οποία ήταν ατσιπάριστα εκτός από ένα το οποίο ήταν τσιπαρισμένο (αυτό που βρέθηκε νεκρό την Τρίτη 26 Νοεμβρίου), χρώματος μαύρου-καφέ-άσπρου, το οποίο είχα περισυλλέξει από κουταβάκι με εντολή του Δήμου από την Κουρούτα. Το συγκεκριμένο, εκτός από τσιπαρισμένο, ήταν και στειρωμένο. Φωτογραφίες του συγκεκριμένου έχω και από όταν ήταν κουταβάκι καθώς και όταν ήταν ενήλικο (και μέσα στον χώρο που το φιλοξενούσα και μέσα στο κτηνιατρείο της προηγούμενης κτηνιάτρου του Δήμου, Μάιρας Παπαδάτου, πριν το παραδώσω και αυτό στον Στέλιο Ζαχαρόπουλο). Επίσης φωτογραφίες του έχω και από το σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Χαβαρόβρυση (και όταν ήταν ζωντανό στις 24 Νοεμβρίου και όταν ήταν νεκρό στις 26 Νοεμβρίου). Φωτογραφίες μπορείτε να έχετε στην διάθεσή σας, εφόσον χρειαστεί. Εικάζω ότι πρόκειται για εγκατάλειψη γιατί βρέθηκαν αρκετά μακρύτερα από τον χώρο του Στέλιου Ζαχαρόπουλου τον οποίον εκμισθώνει ο Δήμος ως Δημοτικό καταφύγιο και επομένως είναι αδύνατο να έφυγαν από τον χώρο του και να διένυσαν όλη αυτή την απόσταση για να βρεθούν όλα μαζί στο ίδιο σημείο (και ζωντανά και νεκρά). Τα σκυλιά που βρέθηκαν σκοτωμένα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν γιατί ήταν μεγαλωμένα από κουτάβια σε περιφραγμένο χώρο και δεν γνώριζαν ούτε πώς να επιβιώσουν μόνα τους ούτε τους κινδύνους των δρόμων. Η συγκεκριμένη τοποθεσία που βρέθηκαν δεν είναι κατοικήσιμη ώστε να τα δουν και να τα ταΐζουν και στο συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκαν υπάρχει δίπλα δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Άρα ήταν εξαρχής καταδικασμένα είτε να πεθάνουν από πείνα είτε να σκοτωθούν από τα αυτοκίνητα. Επίσης η οποιαδήποτε εγκατάλειψη κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, εκτός του ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των σκυλιών, έχει συνήθως ως αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων είτε με σοβαρές υλικές φθορές στα αυτοκίνητα είτε με τραυματισμό ανθρώπων ή ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.»

Σε συνέχεια της παραπάνω καταγγελίας μου, στην οποία εκ παραδρομής αναφέρθηκα ότι εγώ είχα σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας ενώ είχε ο σύζυγός μου Νικόλαος Τσερεγκούνης, σας αναφέρω ότι ο κ. Στυλιανός Ζαχαρόπουλος ανέφερε ενώπιών μου καθώς και ενώπιον του Διευθυντή Διοίκησης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Κόλλια και της κας Ζαφειρίας Σπυράτου ότι παρέλαβε από εμένα και τον σύζυγό μου 27 σκυλιά ενώ παρέλαβε συνολικά 92 σκυλιά (60 τσιπαρισμένα και 32 ατσιπάριστα). Όλα τα σκυλιά που παραδώσαμε μαζί με τον σύζυγό μου ήταν σκυλιά που είχαμε περισυλλέξει ο σύζυγός μου κι εγώ με εντολή του Δήμου Ήλιδας και τα οποία φιλοξενούσαμε. Τα παραδώσαμε με εντολή του Δήμου, λόγω της λήξης της σύμβασης που είχε ο σύζυγός μου με τον Δήμο, στον κ. Ζαχαρόπουλο ο οποίος ανέλαβε τη νέα σύμβαση.  Τα πρώτα 42 που πήρε ήταν τσιπαρισμένα και, μετά από εντολή του συναρμόδιου για τα αδέσποτα κ. Κόλλια Ιωάννη στις 8 Νοεμβρίου για παράδοση άλλων 60 (τσιπαρισμένων και μη), από τα επόμενα 50 που πήρε τα 18 ήταν τσιπαρισμένα και τα 32 ατσιπάριστα. Στα τελευταία 50 που πήρε συμπεριλαμβάνονταν και τα σκυλιά που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και σκοτωμένα στο Χάβαρι και τα οποία εντοπίστηκαν τυχαία από την κα Σπυράτου. Επίσης έμαθα από την κα Σπυράτου ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κα Δήμητρα Λέκκα, η οποία έχει σύμβαση ως κτηνίατρος του Δήμου, ότι «θα αφήσει σκυλιά στην Τρίπολη επειδή οι τσοπαναραίοι έχουν πρόβλημα με τα τσακάλια».

Επειδή, σύμφωνα με όλες τις ανωτέρω ενδείξεις, εκτιμούμε ότι τα σκυλιά αυτά δεν ευρίσκονται όπως θα έπρεπε στον χώρο του κ. Ζαχαρόπουλου, τον οποίον εκμισθώνει ο Δήμος ως Δημοτικό καταφύγιο, και επειδή πιστεύουμε ότι έχουν εξαφανιστεί, ζητάμε να δώσετε εντολή στην αστυνομία να επισκεφτεί τον χώρο του κ. Ζαχαρόπουλου και να διενεργήσει έλεγχο μαζί με εμένα και τον σύζυγό μου που αναγνωρίζουμε τα σκυλιά τα οποία και παραδώσαμε καθώς και με την κα Σπυράτου η οποία είναι φιλόζωος και γνώστης των γεγονότων αυτών και η οποία εντόπισε τα εγκαταλελειμμένα και σκοτωμένα σκυλιά στο Χάβαρι.

(φωτογραφίες των σκυλιών αυτών που βρέθηκαν στο Χάβαρι σας τις παραθέτω σε cd και, αν χρειαστεί, θα σας τις προσκομίσω και έντυπες).

Η αυτοψία επιβάλλεται να γίνει άμεσα ώστε να δύνανται να διαπιστωθούν τα ανωτέρω και ώστε, εφόσον αποδειχθεί η εξαφάνιση των σκύλων, να ζητήσετε να σταματήσει η περαιτέρω περισυλλογή σκυλιών από την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας (συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σύντομα και στην περισυλλογή των σκυλιών που βρίσκονται στην περιοχή της Κουρούτας, τα οποία είναι φιλικά και ακίνδυνα και τα οποία σιτίζονται από φιλόζωους της περιοχής).

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη την περισυλλογή σκυλιών με αποτέλεσμα κάθε ημέρα να εξαφανίζονται σκυλιά από την πόλη της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής (όπως της Κουρούτας), τα οποία είναι φιλικά και ταΐζονται καθημερινά από φιλόζωους της περιοχής. Αμφιβάλλω αν αυτά τα σκυλιά που περισυλλέγονται οδηγούνται στο καταφύγιο του κ. Ζαχαρόπουλου ή εγκαταλείπονται αλλού και κυρίως σε ερημικές τοποθεσίες μακριά από κατοικημένες περιοχές όπου δεν θα σιτίζονται, όπως τα σκυλιά που παρέδωσα και βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στη Χαβαρόβρυση.

Επίσης είναι κρίσιμο να γίνει άμεσα αυτοψία του χώρου ώστε να κριθεί η καταλληλότητά του ή μη, μιας και υφίσταται συγκεκριμένη νομοθεσία που πολύ αμφιβάλλω εάν έχει τηρηθεί στην περίπτωση αυτή.

Τέλος, ζητώ να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε όλους τους εμπλεκομένους από τον Δήμο Ήλιδας στο θέμα αυτό.

Για όσα καταγγέλλω, γνωρίζουν να καταθέσουν οι εξής:

1)      Τσερεγκούνης Νικόλαος (κάτοικος Δουναίικων)

2)      Σπυράτου Ζαφειρία (κάτοικος Αμαλιάδας)

3)      Λέκκα Δήμητρα, Κτηνίατρος (διεύθυνση κτηνιατρείου: Καρακανδά 40, Αμαλιάδα)

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας: Διακριβώθηκε η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων που αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας επιχειρηματίες στην Ηλεία

Διακριβώθηκε η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων που αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας επιχειρηματίες στην Ηλεία Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία (59) …

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην ξενοδοχειακή μονάδα της Κουρούτας! – Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο ιδιοκτήτης!

Μετά από δύο περίπου χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Η υποψήφια Βουλευτής του Νομού Άννα – Μαρία Βλαγκούλη για τις πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές της Ηλείας

Η ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ   Το ενδιαφέρον της για τις πλημμύρες που …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων