Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

ΣΟΚ: Άλλο ένα «φέσι» στον δήμο Ήλιδας από τον Λυμπέρη – Απλήρωτη μελέτη «Φάντασμα» του 2011

spot_img

Χωρίς να δώσει απαντήσεις γύρω από το γιατί και το πως αλλά, το σημαντικότερο, με τι τρόπο θα πληρώσει τώρα ο δήμος το ποσό των περίπου 1.250.000 ευρώ από απλήρωτη μελέτη του 2011, έφυγε ο Γιάννης Λυμπέρης και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης από την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Ίσα – ίσα, που αφού η παράταξη του κ. Λυμπέρη απέτυχε να «πετάξει» την «καυτή πατάτα» στα χέρια του κ. Χριστοδουλόπουλου, ο πρώην δήμαρχος ξεκίνησε το… «μάθημα», γύρω από το τι θα έκανε αυτός αν ήταν δήμαρχος…

Ο δήμος Ήλιδας καλείτε να καταβάλει αυτό το ποσό σε κοινοπραξία μελετητικών γραφείων, τα οποία προσέφυγαν σε αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ζητώντας τα χρήματα του 3ου λογαριασμού της μελέτης για το διυλιστήριο στο φράγμα του Πηνειού. Σύμφωνα δε με το έγγραφο του Διοικητικού Εφετείου, ο δήμος καλείτε να απαντήσει μέχρι τη Δευτέρα αν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό ή θα πάει σε τακτική δικάσιμο που έχει οριστεί για την 7η Ιουνίου.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Ο κ. Λυμπέρης μας είχε πει ότι στα χέρια του υπεύθυνη δήλωση από τους μελετητές ότι μας κάνουν δώρο τη μελέτη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις οφειλές του δήμου μας είχε πει ότι δεν τους χρωστάμε τίποτα άλλο. Υπάρχει αυτή η υπεύθυνη δήλωση να την υποβάλουμε στο Δικαστήριο να μας απαλλάξει; Και αν δεν υπάρχει μπορείτε να μας πείτε πως τα οφείλουμε αυτά τα χρήματα και γιατί δεν έχουν γραφτεί σε κανέναν προϋπολογισμό;».

Μετά από «σύγκρουση», ανάμεσα στον πρώην δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Ρούλα Γκουβίτσα, σύγκρουση που συνεχίστηκε καθ’ όλη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κα. Γκουβίτσα κατέθεσε στο προεδρείο απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου ότι δεν υπάρχει σχετική υπεύθυνη δήλωση καθώς αν υπήρχε, θα είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.

Σε άλλο δε σημείο της συνεδρίασης η κα Γκουβίτσα ανέγνωσε και πρακτικά παλαιότερης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας τι έλεγε τότε ο κ. Λυμπέρης.

Με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Πατρινό να τονίζει ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει άλλο σκοπό και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλο και Νίκη Κοκκαλιάρη να προσπαθούν να πείσουν το συμβούλιο ότι πίσω από την υπογραφή της μελέτης ήταν… ο σημερινός δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος, την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος, η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο…

«Η δική μου η δουλειά ως αντιδημάρχου έργων ολοκληρώθηκε όταν είπα ότι χρειάζεται αυτή η μελέτη και πόσο θα στοιχίσει. Εσείς πως υπογράψαμε συμπληρωματική σύμβαση χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τα χρήματα; Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το διανοηθώ» απάντησε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για να εισπράξει, τόσο αυτός όσο και η αντιδήμαρχος κα. Ρούλα Γκουβίτσα τη φραστική επίθεση «Είσαστε ανεκδιήγητοι» από τον κ. Λυμπέρη.

Μεσολάβησε βέβαια και η συζήτηση για το πόσους και ποιους μισθούς έπαιρνε ή παίρνει ο καθένας για να φτάσουμε και στην προχθεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών του ΤΕΙ…

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ο κ. Λυμπέρης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας «Κάντε ότι θέλετε. Αν ήμουν εγώ δήμαρχος, όλη αυτή η διαδικασία θα είχε γίνει 2-3 χρόνια πριν, θα τα είχε πληρώσει όλα τα κράτος και δεν θα επιβάρυνα κανέναν. Αλλά να ξέρετε, ότι το κράτος θα δώσει και άλλα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα γιατί δική του ευθύνη ήταν που πάγωσαν τα πάντα. Ότι και να προσπαθείτε να βγάλετε ή να πείτε, δεν μας αγγίζει. Ο λαός θα μας δικάσει όλους σε ενάμιση μήνα.

Το λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος λέγοντας ότι ο δήμος πρέπει να πληρώσει για να μην πάει σε πολυδάπανες δικαστικές μάχες με τον δήμαρχο να απαντά: «Εδώ μας χρεώσατε 10 εκατομμύρια ευρώ και τώρα σας νοιάζει για 50.000;».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι θα προχωρήσει η δικάσιμος του Ιουνίου, αφού ο δήμος ούτε τα χρήματα διαθέτει να πληρώσει, αλλά ούτε και η συγκεκριμένη οφειλή υπάρχει γραμμένη στον προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα