ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαία μετακίνηση στο Κάνσας ο Αλέξης Κάτζος


Στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξης Κάτζος του Κοροίβου. Ο νεαρός αθλητής από την Αμαλιάδα, κέρδισε αθλητική υποτροφία για 4+1 χρόνια. Μια συνήθεια που ακολουθούν τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, προκειμένου να επανδρώσουν τις αθλητικές τους ομάδες με αξιόλογους παίκτες. Ο Κάτζος, θα έχει την ευκαιρία στο Κάνσας, εκτός από τις σπουδές του, να βελτιώσει στοιχεία του μπασκετικού του ταλέντου, πλάι στους “γκουρού” του αθλήματος. Εξάλλου το “λίκνο” του παγκόσμιου μπάσκετ, βρίσκεται ακριβώς εκεί, στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέσα από τα οποία έχουν αναπηδήσει οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη.

Ο Κάτζος, θα ενταχθεί στις “Αγριόγατες” (Wildcats), όπως αποκαλείται η ομάδα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου.

Ο Κόροιβος, ανακοίνωσε τη μετακίνηση αυτή του Αλέξη Κάτζου στο Κάνσας:

Τεράστια επιτυχία για Α.Σ Αμαλιαδας Κοροιβο.

Ο ΑΣΑ Κόροιβος βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι ο αθλητής της ομάδας μας Αλέξης Κάτζος επιλέχθηκε απο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο με πλήρη αθλητική υποτροφία 4+1 ετών.
Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο του Κάνσας Baker University προσφέρει στον αθλητή του Κοροίβου αθλητική υποτροφία (Full Scholarship) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο αν χρειαστεί.
Το Baker University είναι το πρώτο για το 2020 αλλά και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Kansas και κατέχει υψηλή θέση (254) στην λίστα αξιολόγησης μεταξύ 5.000 και παραπάνω Πανεπιστημίων των ΗΠΑ.
Ο Αλέξης θα συμμετέχει απο την νέα χρονιά (2020-2021) στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Baker.
Ο 19χρονος αθλητής του Κοροίβου ξεκίνησε το μπάσκετ απο τις Ακαδημίες του Συλλόγου, ακολουθώντας τα προγράμματα προπόνησης της ομάδας, και αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής (Παμπαιδικό, Παιδικό, Εφηβικό).
Με την φανελα της ανδρικής ομάδας του Κοροίβου αγωνίστηκε ως PG στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και επίσης έχει συμμετοχές στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Παράλληλα αγωνίστηκε με την Under 20 ομάδα του Υπερίωνα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΗ βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.
Τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στην 20αδα των τελικών φάσεων επιλογής των Εθνικών ομάδων Under 15, Under 16, Under 18.
Όλοι στην οικογένεια του Κοροίβου συγχαίρουμε τον αθλητή μας Αλέξη Κάτζο για την μεγάλη του επιτυχία , και του ευχόμαστε υγεία και νέες μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή του.

“Στα όνειρα δεν μπαίνουν όρια”“.