ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σπ. Βασιλείου: «Ο δήμος Πηνειού θα πάρει άδεια χρήσης νερού»!

  • 29
    Shares

Μαίνεται ο… «πόλεμος» για το νερό στην πεδινή Ηλεία, μετά και τις ανακοινώσεις του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Ήλιδας θα έχει στα χέρια του την άδεια χρήσης νερού από το φράγμα του Πηνειού ενδεχομένως την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο δήμος Πηνειού, ο οποίος ετοιμάζεται να προσφύγει σε ένδικα μέσα, δεν έχει υποβάλλει ακόμα αίτηση για άδεια χρήσης νερού.

«Σαφώς και θα κάνουμε αίτηση για να πάρουμε άδεια χρήσης νερού» απάντησε στο Ilia.news ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου και συνέχισε: «Εξάλλου είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στους δημότες μας που με τα χρήματά τους έγινε το έργο του διυλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμά μας και ούτε κάνουμε πίσω στις διεκδικήσεις μας. Θα υποβάλλουμε όμως αίτηση για άδεια χρήσης νερού όπως μας έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες, μέσω της νόμιμης οδού και όχι αυθαίρετα και «καουμπόικα», όπως κάνουν άλλοι δήμοι. Τα υπόλοιπα, όταν έρθει η ώρα».

«Δεν διαφωνούμε στο να πάρουν οι άλλοι δήμοι νερό, όποιος θέλει νερό θα πάρει. Απλά αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι θα το πάρει με το ίδιο τιμολόγιο που το παίρνουν και οι δημότες της Ήλιδας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος αν και δέχθηκε το πρακτικό του 2002 της διαδημοτικής συνεργασίας και ανακάλεσε όλους τους χαρακτηρισμούς που «εκτόξευσε» στο προηγούμενο συμβούλιο στον πρώην δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τόνισε: «Το διυλιστήριο ανήκει στον δήμο Ήλιδας. Έγινε διοικητική παραλαβή από τον δήμο Ήλιδας και αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επεισόδια στο «σήριαλ» του νερού… μόλις ξεκίνησαν!!!


  • 29
    Shares