Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022
21.1 C
Pýrgos

Στήριξη στους συναδέλφους του Δήμου Πύργου

spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Πύργου, που, μέσω του Γενικού της Γραμματέα, προχώρησε σε αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου κατά συναδέλφων του Δήμου Πύργου οι οποίοι δεν «εκτέλεσαν» τα καθήκοντά τους ως μέλη της Επιτροπής Κοινόχρηστων Χώρων. Η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής κρίθηκε μη σύννομη και ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 19/4-10-21 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του Άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 Ν. Ηλείας [ΑΔΑ: 6ΣΩΟΟΡ1Φ-Η9Υ], κατόπιν προσφυγής συναδέλφου, μέλους της επιτροπής.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για την σκοπιμότητά της, εάν λάβουμε υπόψη ότι αγνοήθηκε εξολοκλήρου η διαδικασία του Πειθαρχικού Ελέγχου που προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα και οι συνάδελφοι οδηγούνται στα ποινικά δικαστήρια για να αποδείξουν το αυτονόητο. Η ελαφρότητα των πράξεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Πύργου είναι απερίγραπτη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν έμμεσα ή άμεσα θίγεται η αξιοπρέπεια, το ήθος, ο επαγγελματισμός και η εργασιακή κατάσταση των συναδέλφων.

Να επισημάνουμε ότι, εάν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν προχωρήσει σε ενέργειες που αφορούσαν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και στη συνέχεια η συγκρότηση της επιτροπής ακυρωνόταν, όπως και ακυρώθηκε, τότε θα ήταν ηθικά και ποινικά έκθετοι απέναντι στους επαγγελματίες του Πύργου που εδώ και δύο χρόνια οι επιχειρήσεις τους έχουν διαλυθεί από την ανεπαρκέστατη διαχείριση της πανδημίας.

Η Δημοτική Αρχή Πύργου επιλέγει να τρομοκρατεί και να στοχοποιεί υπαλλήλους της, προκειμένου να μεταθέτει σε αυτούς τις ευθύνες που τις αναλογούν. Θεωρεί τους συναδέλφους εργαζόμενους του Δήμου Πύργου ως το μεγάλο άλλοθι προκειμένου να προχωρεί στις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική κατεύθυνση, όπως εκφράζεται από την σημερινή κυβέρνηση.

Η Δημοτική Αρχή Πύργου, έδειξε τα «δημοκρατικά» της αντανακλαστικά, μέσα από την απαράδεκτη, προσβλητική και εχθρική συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζομένους.

Μετά την ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δημάρχου Πύργου, οι συνάδελφοι σαφέστατα έχουν ήδη δικαιωθεί, γιατί απλά δεν συμμετείχαν σε μία επιτροπή που κρίθηκε παράνομη η συγκρότησή της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα