ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στίβος: Μεγάλη προσπάθεια από Κελεσίδη και Ποϊραζίδη στο μήκος


Με μεγάλο ηλειακό ενδιαφέρον εκτυλίχθηκε ο πρωινός προκριματικός στο άλμα εις μήκος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Και μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε οριακά για την Ηλεία, να έχει μια συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.

Δυο Ηλείοι οι οποίοι δεν ανήκουν σε ηλειακό σύλλογο, ο Νίκος Καψής της ΑΕΚ (πρώην Απόλλων Πύργου), μπήκε με την έκτη καλύτερη επίδοση στον τελικό (7.30μ.), ενώ ο Αλέξης Αργυρόπουλος της Πυγμής Ευόσμου (πρώην Κόροιβος Αμαλιάδας), με τη 12η καλύτερη επίδοση (7.07μ.). Πραγματικά μεγάλη όμως ήταν προσπάθεια του 20χρονου Ηλία Κελεσίδη του Απόλλωνα Πύργου, ο οποίος με επίδοση 7.03μ., έχασε μόλις για 4 εκατοστά την είσοδό του στον τελικό, θέση την οποία όπως είπαμε κατέλαβε ο Αργυρόπουλος.

Για δώδεκα εκατοστά έχασε τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος σε μήκος γυναικών και η Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου. Η νεαρή αθλήτρια, κατέλαβε την 14η θέση στην Ελλάδα, έπειτα από το 5.60μ. που έκανε επίδοση το πρωί στον προκριματικό του αγωνίσματος. Η Νίκη Ξυδώνα με 5.72μ. κατέλαβε τελικά την 12η προνομιούχο θέση που οδηγεί στον απογευματινό τελικό.

Στα προκριματικά των 800μ. ανδρών, αγωνίστηκε ο Δημητράκης Μεϊντή του Κοορίβου. Ο 27χρονος δρομέας, με επίδοση 1.56.88, κατέλαβε την 13η θέση. Ο φιναλίστ του κλειστού στίβου, έμεινε μακριά απο την πρόκρισή του στον τελικό και το 1.54.32 που κατέλαβε ο όγδοος δρομέας των προριματικών, ο Σάκσες Αλέρου του Μ. Αλεξάνδρυ Κιλκίς.

Κορυφαίος Ηλείος ακοντιστής για το 2021 στον ανοιχτό στίβο, αναδείχθηκε ο 19χρονος Αλέξανδρος Καστανάς του Κοροίβου Αμαλιάδας, ο οποίος κατέλαβε την 13η θέση στον πρωινό προκριματικό, με επίδοση 57.45μ. Ο Καστανάς, έχασε το εισιτήριο για τον τελικό για 53 εκατοστά, από τον πολύπειρο 40χρονο Γιώργο ‘Ήλτσιο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Ο Σωτήρης Καραμουσαλής της ΑΕ Λεχαινών,  κατέλαβε την 18η θέση, με επίδοση 54.91μ. στον πρωινό προκριματικό.