ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στίβος: Περιμένουν να μπουν στα στάδια οι αθλητές της Ηλείας

  • 38
    Shares

Το άθλημα του στίβου, είναι ατομικό και διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους. Θεωρητικά, είναι από τα πρώτα τα οποία πρέπει να τους επιτραπούν οι προπονήσεις. Με τη μόνη διαφορά ότι τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια σύγχυση πανελλαδικά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του στίβου να βρίσκονται σε αναμονή. Αυτό συμβαίνει επειδή η κάθε πόλη έχει διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικό αριθμό αθλητών. Για παράδειγμα η Μαργαρίτα Τσουκαλά, Ηλεία πρωταθλήτρια η οποία μένει στον Πύργο, αν και αθλήτρια της προεθνικής, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει προπονήσεις.

 

Στον Πύργο ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα, κάποιοι αθλητές έκαναν μόνοι τους προπονήσεις εκτός του δημοτικού σταδίου, στον χώρο του βοηθητικού σταδίου, ή σε τριγύρω χωράφια, όπως βέβαια και στην Αμαλιάδα, όπου δεν μπόρεσαν να μπουν καθόλου και να γυμναστούν στο στάδιο.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πύργου, Σάκης Καίσαρης, περιγράφει αυτά που περιμένει: “Όπως μας είπαν, από την ερχόμενη Τρίτη θα μπορέσουμε να μπούμε. Για να ξεκινήσουν οι ατομικές προπονήσεις, πρέπει να τηρούνται αποστάσεις. Πρέπει να βγει ένα πρόγραμμα. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε. Αθλητές που προετοιμάζονται για πανελλαδικές ή στρατιωτικές σχολές, να μην πέφτουν με τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων. Παράλληλα μπέρδεμα θα δημιουργηθεί με το ύψος. Θα πηδάει ένας, αλλά μετά δεν θα μπορεί να πηδάει άλλος. Διαφορετικά, θα πρέπει να έχει ένα σεντόνι, να το απλώνει στο στρώμα και μετά να το παίρνει. Ο καθένας το δικό του. Και άλλα παρόμοια ζητήματα. Εμείς από την πλευρά μας, ζητάμε για όσο χρειαστεί, να μην εισέρχεται το κοινό και δημιουργηθεί συνωστισμός”. 

Ο προπονητής του Κοροίβου Νίκος Καστανάς, σχολιάζοντας το θέμα αυτό ανέφερε:  “Και η ΓΓΑ και ο ΣΕΓΑΣ έχουν στείλει οδηγίες, τις οποίες ο Κόροιβος μπορεί να τηρήσει, ωστόσο δεν έχουν μπορέσει ακόμα να μπουν και να γυμναστούν οι αθλητές αραιά στο δημοτικό στάδιο. Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε, είχαν οδηγία από τον Υφυπουργό, να ανοίξουν τα αθλητικά κέντρα. Στη διάσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του αθλητισμού των Δήμων. Στα Γιάννενα άνοιξαν, στην Πάτρα άνοιξαν, αλλά και σε πολλά άλλα. Εμείς στην Αμαλιάδα ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ελπίζουμε ότι τη τελικά Δευτέρα θα μπορέσουμε να μπούμε”.

 

Ματαιώθηκαν τα Βιλαέτεια, από Ιούλιο τα πανελλήνια  

Η διοργάνωση του Πύργου, «Βιλαέτεια», έπειτα από απόφαση του ΣΕΓΑΣ, ματαιώθηκε. Όπως βέβαια μαζί με τα Βιλαέτεια, ματαιώηκαν και όλα τα μίτινγκ στίβου αυτής της περιόδου. Ο ΣΕΓΑΣ ωστόσο, θα διεξάγει κανονικά τα πανελλήνια πρωταθλήματα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι αντίθετα με τα ομαδικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ τα οποία σταμάτησαν οριστικά και θα ξαναρχίσουν τη νέα περίοδο, ο στίβος βρίσκεται εν μέσω σημαντικών αγωνιστικών ραντεβού και θα πρέπει οι αθλητές του άμεσα να ξεκινήσουν προετοιμασία.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος


  • 38
    Shares