ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Στα γνώριμα «λημέρια» οι αγρότες! – Συγκέντρωση την Τετάρτη στον κόμβο Αγίου Γεωργίου


Στο …γνώριμο κόμβο Αγίου Γεωργίου θα βρεθούν την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 11 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΟΑΣΗ.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι οξυμένα για τους παραγωγούς, αφού δεν υπάρχει μέριμνα  για την επίλυσή τους.

«Έρχονται και νέα μέτρα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μειώσει κι άλλο τα κονδύλια στις αγροτικές επιδοτήσεις με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δυσχερέστερη η κατάσταση και να προωθηθεί η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Έχουμε πολλούς συναδέλφους που έχουν αρρωστήσει. Οι άνθρωποι αυτοί εμπαίζονται από τον πρώην ΟΓΑ, ή ΟΠΕΚΑ όπως ονομάζεται σήμερα με το θέμα των συντάξεων αναπηρίας και έχουν φτάσει συνάδελφοι που περιμένουν 2 χρόνια, για να πάρουν την σύνταξη αναπηρίας του 1 έτους για να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να πηγαίνουν για δουλειά και να γίνεται βαρύτερη η κατάσταση της υγείας τους και να έχουμε και θανάτους» δήλωσε μεταξύ άλλων  ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακόμα τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν μεγάλα και ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα όσο αφορά την τιμή πώλησης του γάλακτος στις εταιρείες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν  χάσει τα χρήματα τους,  παρά το γεγονός ότι είχαν κινηθεί νομικά εναντίων των οφειλετών τους.

Να αναφερθεί ότι εκτός  από τη συγκέντρωση της Τετάρτης, οι αγρότες καλούνται να συμμετέχουν και στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 3 Ιουλίου έξω από τα δικαστήρια του Πύργου,  στο πλαίσιο στήριξης του κτηνοτρόφου που διώκεται από εταιρεία γάλακτος.