Στην Αρχαία Ολυμπία οι Πρόσκοποι-Δήλωση Αρχηγού Ένωσης Παλαιών Προσκόπων

spot_img

Προτεινόμενα

Mε αφορμή τη συγκέντρωση των Προσκόπων στην Αρχαία Ολυμπία στην οποία διοργανώνεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η 5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μας δήλωσε τα κάτωθι:.

«Την Ηλεία, που οι Πρόσκοποι διαχρονικά έχουν θέσει την ανεξίτηλη σφραγίδα τους με τις πολλαπλές Υπηρεσίες σε δύσκολους καιρούς – σεισμοί του 1993, πυρκαγιές του 2007 κλπ – διάλεξαν να επισκεφτούν και να αναπτύξουν τις δράσεις τους, σαν φόρο τιμής εκείνων που με αυταπάρνηση στάθηκαν δίπλα στους πολίτες της με το ουσιαστικό τους έργο ,με την Υπόσχεση να είναι πάντα στο πλευρό τους .

Είναι περισσότεροι από 1000 έφηβοι πρόσκοποι και 250 ενήλικες συνοδοί τους και είναι βέβαια ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές (έφηβους προσκόπους ηλικίας 15-18 ετών). Από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου 2017 θα στήσουν μια μεγάλη κατασκήνωση στην Αρχαία Ολυμπία, σε δασικό χώρο δίπλα στον Αλφειό ποταμό, όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες γεμάτες ενέργεια, κέφι και δημιουργία, όπου το «ολυμπιακό πνεύμα» και η κοινωνική προσφορά θα έχουν ξεχωριστή θέση.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας συγχαίρει θερμά τους εμπνευστές και διοργανωτές ;αυτής της τεράστιας δράσης.

Από την μεριά μας την Τρίτη 22 Αυγούστου το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία για μια μεγάλη συνάντηση Παλαιών Προσκόπων της Πελοποννήσου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στον κατασκηνωτικό χώρο της Σκαφιδιάς, όπου θα πραγματοποιούν την κατασκήνωση τους τα μέλη του 1ου Συστήματος Πύργο. Είναι μια βραδιά-συνάντηση ,γεμάτη αναμνήσεις, αφού θα συγκεντρωθούν διατελέσαντες πρόσκοποι όλων των ηλικιών, αλλά και αναβάπτισης στα Ιδεώδη και τις Αξίες, αλλά και ανανέωσης της Υπόσχεσης ”Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα