ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (βίντεο)


Την προστασία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και τη στήριξη της Δικαιοσύνης ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος από την Εισαγγελέα Αμαλιάδας, στην οποία κατάθεσε νωρίς το μεσημέρι καταγγελία, μετά τα αλλεπάλληλα και συνεχιζόμενα περιστατικά λεκτικής ή σωματικής βίας που δέχονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από ένα ακόμα επεισόδιο λεκτικής βίας που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες εργαζόμενη του Νοσοκομείου από πολίτη.

Η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με αγανάκτηση και λύπη διαπιστώνουμε ότι πληθαίνουν τα φαινόμενα εξύβρισης, προπηλακισμού και επίθεσης στους υπαλλήλους της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Το φαινόμενο τείνει να γίνει καθημερινό. Δεν αποτελούν για εμάς δικαιολογία τα αυστηρά μέτρα προσβασιμότητας στους χώρους του νοσοκομείου λόγω covid, με τους προβλεπόμενους περιορισμούς, ούτε τα σωρευμένα προβλήματα από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για αυτές τις καταστάσεις, εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους και αξίζουν την ευγένεια, τον σεβασμό και την στήριξη στο δύσκολο έργο τους.

Δυστυχώς, η αγανάκτηση, η απόγνωση, η ταλαιπωρία και οργή των δυσαρεστημένων πολιτών εκφράζονται με το χειρότερο τρόπο στο πρόσωπο των νοσηλευτριών – νοσηλευτών, των υπαλλήλων της υποδοχής, στην πρώτη γραμμή. Εξύβριση και προπηλακισμοί σήμερα, αύριο τραμπουκισμοί, βίαιες επιθέσεις και σωματικές κακώσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πλέον ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν «αγανακτισμένο» να επιτίθεται χωρίς συνέπειες.

Καταθέτουμε προσφυγή στην Εισαγγελία Αμαλιάδας και ζητούμε την προάσπιση της ψυχικής μας υγείας, τη διαφύλαξη  της σωματικής μας ακεραιότητας και την τιμωρία όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά απέναντί μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στέκεται αλληλέγγυος σε κάθε συνάδελφο που δέχεται αναίτια επίθεση. Η βία δεν είναι η λύση. Δεν μας τρομάζουν οι επιθέσεις, ούτε θα φοβηθούμε τους «νταήδες». Απαιτούμε προστασία, στήριξη και ασφάλεια.

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».