ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Στην εντατική 8χρονη έπειτα από δάγκωμα φιδιού(Νεότερη ενημέρωση)

Στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίου), δίνει μάχη για την ζωή του ένα 8χρονο κοριτσάκι από χωριό της ορεινής Ηλείας που δαγκώθηκε από φίδι. Η 8χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς στο Νοσοκομείο του Πύργου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες διακομίσθηκε στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι βρισκόταν με τα μεγαλύτερα αδέρφια του σε αγροτική περιοχή, μακριά από το χωριό, όπου τα παιδιά έπαιζαν, όταν χωρίς να αντιληφθεί το φίδι, η άτυχη 8χρονη δέχθηκε παραπάνω από ένα τσίμπημα στο πόδι της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται για οχιά, το πιο γνωστό δηλητηριώδες φίδι που εντοπίζεται στην Ελλάδα. Η 8χρονη μέχρι να ενημερωθούν οι γονείς και να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο του Πύργου, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το μικρό  ορεινό χωριό, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα, αφού όταν παρέλαβαν το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Το δηλητήριο από το φίδι στο σώμα του παιδιού, είχε αρχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις ζωτικές λειτουργίες του. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών , η 8χρονη διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), όπου νοσηλεύεται στην Παιδιατρική ΜΕΘ, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη» να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

-Νεότερη ενημέρωση: Βγήκε από την εντατική η 8χρονη Μαρία

Βγήκε από την ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Η 8χρονη Μαρία, ύστερα από τσίμπημα φιδιού και σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παίδων και εφήβων του νοσοκομείου, κ. Ανδρέα Ηλιάδη, η 8χρονη Μαρία ξέφυγε τον κίνδυνο.

«Η μικρή Μαρία είναι εκτός μονάδας πλέον, πήγαν όλα καλά, δεν κινδυνεύει η ζωή της. Έμεινε τρεις μέρες στην εντατική, έγιναν όλα όσα έπρεπε και πλέον είναι σε άριστη κατάσταση.

Επικοινωνεί, είναι χαρούμενη και χαμογελαστή. Δεδομένου ότι βγήκε χθες από την εντατική σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει σπίτι της. Οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι, λειτούργησε το σύστημα όπως έπρεπε. Είναι μία ευκαιρία να πούμε επειδή έρχεται και καλοκαίρι πως πρέπει να προσέχουν τα μικρά παιδιά κι αν τυχόν υπάρχει τσίμπημα και έχουν δείγμα ότι είναι φίδι, να ανατρέχουν αμέσως στα νοσοκομεία, όπως έκαναν και οι γονείς της Μαρίας».