26.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Στην επόμενη γενιά χλοοτάπητα περνάει το γήπεδο Αμαλιάδας-Γνωριμία με τον υβριδικό χλοοτάπητα

spot_img

Προτεινόμενα

Μια νέα σελίδα επιχειρεί να γυρίσει ο Δήμος Ήλιδας, μέσα από τη μελέτη και προώθηση ενός έργου το οποίο αναμένεται -αν υλοποιηθεί- να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ηλείας και όχι μόνο. Το σχέδιο προβλέπει αντικατάσταση του παλιού παραδοσιακού και φθαρμένου από τα χρόνια και τη χρήση χλοοτάπητα, με την τοποθέτηση νέου, υβριδικού χλοοτάπητα, τον οποίο συναντάμε πλέον στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδας και του κόσμου. Ένα από τα πρώτα γήπεδα με υβριδικό χλοοτάπητα είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού, ενώ πρόσφατα υβριδικός χλοοτάπητας τοποθετήθηκε στο γήπεδο του Άρη “Κλεάνθης Βικελίδης”. Διεθνώς, το “Τζουζέπε Μεάτσα” του Μιλάνο ήταν από τα πρώτα γήπεδα με υβριδικό χλοοτάπητα. 

Η τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, είναι σαφώς ένα έργο το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος, το δεκαπλάσιο από την τοποθέτηση ενός απλού έτοιμου χλοοτάπητα, αλλά είναι ένα έργο το οποίο μένει για πολλά χρόνια και εξασφαλίζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Με την προβλεπόμενη συντήρηση η οποία δεν διαφέρει από εκείνη η οποία γίνεται κάθε χρόνο στα προηγούμενα γήπεδα, εξασφαλίζεται ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση και καλύτερη επιφάνεια.

Γνωριμία με τον υβριδικό χλοοτάπητα

Υβριδικός χλοοτάπητας είναι ένα σταθεροποιημένο έδαφος που αποτελείται από άμμο και ένα υψηλής τεχνολογίας συστατικό που αναπτύχθηκε για αυτόν τον υβριδικό χλοοτάπητα, που χάρη σε αυτό, το νερό και τα συστατικά του διατηρούνται καλύτερα. Με αποτέλεσμα οι ρίζες του φυσικού χλοοτάπητα να έχουν αρκετό χρόνο να απορροφήσουν το νερό, έτσι λιγότερα θρεπτικά συστατικά χρειάζονται να προστεθούν και η διαδικασία της λιπασματοποιήσης να γίνεται πολύ πιο φθηνή! Επιπλέον, το συστατικό υψηλής τεχνολογίας αφήνει περισσότερο αέρα να περάσει στο υπέδαφος με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Άρα όσο καλύτερο το έδαφος τόσο πιο υγιές και το γρασίδι!

Tο κύριο συστατικό του υβριδικού χλοοτάπητα είναι το μοναδικό σπιράλ σχήμα της ίνας. Οι σπιράλ ίνες  δημιουργούν ένα ιδανικό και εξαιρετικό δέσιμο με τις ρίζες του φυσικού χλοοτάπητα και εγγυούνται εξαιρετική ανθεκτικότητα και ελαστικότητα. Επιπλέον η παρουσία των πολυμερών που υπάρχουν, επιτρέπουν την απαλή επαφή κατά το παιχνίδι στο γήπεδο και ο χλοοτάπητας μένει απρόσβλητος από τα τάκλιν και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι άκρες των τεχνητών ινών εγγυούνται την συμπεριφορά ενός ρεαλιστικού παιχνιδιού που ακόμα και οι καλύτεροι παίχτες δεν θα καταλάβαιναν ότι παίζουν σε υβριδικό χλοοτάπητα!

Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα του Υβριδικού χλοοτάπητα είναι η ίδια αίσθηση και ποιότητα με τον φυσικό χλοοτάπητα. Διαθέτει πολύ μεγάλη ελαστικότητα, μια ανωτέρου επιπέδου επιφάνεια, καλύτερη αποστράγγιση νερού και ρύθμισής του.

Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε μία στάνταρ υπόβαση από άμμο και να είναι έτοιμο για χρήση μετά από 2 με 3 μήνες. Η τοποθέτησή του διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες, ενώ εφαρμόζεται η συνηθισμένη συντήρηση, κούρεμα γρασιδιού, ανάγκες για θρεπτικά στοιχεία και άρδευση, καθώς δεν μιλάμε για τον παλιό συνθετικό χλοοτάπητα, αλλά σε μεγάλο ποσοστό για φυσικό χορτάρι.

Χριστοδουλόπουλος: «Έγινε η μελέτη, ελπίζουμε να δοθούν τα χρήματα»

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σχολίασε την προοπτική αυτή και το πώς κατέληξαν σε μια μελέτη η οποία συστήθηκε από τη ΓΓΑ και η οποία διασφαλίζει περισσότερη χρήση, καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: «Έγινε η μελέτη. Εγκρίθηκε από το δημοτικό Συμβούλιο. Θα την καταθέσουμε στη ΓΓΑ για να πάει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που είναι τώρα ανοιχτό. Και ευελπιστούμε ότι θα μας εγκρίνουν τη χρηματοδότηση», ανέφερε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα