ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ η μεταφορά του Κ.Δ.Α.Υ. από τον Κόροιβο στην Τριανταφυλλιά

  • 3
    Shares

Ο προϋπολογισμός του 2020 και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019, προκειμένου να συμπεριληφθεί η οφειλή στην διαχείριση των απορριμμάτων με την τρέχουσα σύμβαση, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μέσα στο θέμα του προϋπολογισμού ήταν και αυτός της τιμολογιακής πολιτικής σύμφωνα με την οποία δεν θα χρειάζονται πλέον συμβάσεις, αναμορφώσεις συμβάσεων κ.α. Επομένως, για το 2020, με βάση του τόνους που θα παραδίδουν, οι δημοτικές αρχές θα γνωρίζουν τι θα πληρώνουν. Μέσα εκεί εντάσσεται και η εισφορά που είχε ο κάθε δήμος, η οποία πλέον καταργείται. Σημειώνεται δε ότι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, από απλήρωτες εισφορές προηγούμενων ετών, έχει ρυθμιστεί και θα πληρωθεί σε δώσεις.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του δήμου Πηνειού, ήταν αυτό της μεταφοράς του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών από τον Κόροιβο στην Τριανταφυλλιά, με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης να αναλαμβάνει τη μεταφορά.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε να δεχθεί τη μεταφορά 1.500 τόνων στερεών απορριμμάτων από τον δήμο Αιγιαλείας στην Τριανταφυλλιά, αφού με εισήγηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης η μεταφορά της ποσότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα μικρή, είναι νόμιμη.


  • 3
    Shares