Στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα για την εφαρμογή της Αστικής Ατζέντας της ΕΕ, ο Κατσιφάρας

spot_img

Προτεινόμενα

Στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα για την εφαρμογή της Αστικής Ατζέντας της ΕΕ συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τόνισε πως, «Οι πόλεις είναι αυτές που δέχονται τις περισσότερες πιέσεις και τις συνέπειες από την κρίση και την ύφεση και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε αν θέλουμε να βρούμε τις λύσεις για την επανάκαμψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών στους πολίτες και στις κοινωνίες».

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως η οικονομική κρίση βρίσκεται μέσα στις πόλεις και για την αντιμετώπιση των συνεπειών, θα πρέπει να κατανοήσουμε τις συνθήκες που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανίχνευση, αξιολόγηση και βελτίωση των πολιτικών και εργαλείων αντιμετώπισης των προβλημάτων των πόλεων.

«Ο ορθολογικός σχεδιασμός, η επαρκής χρηματοδότηση και η χρηστή διακυβέρνηση και διαχείριση αποτελούν ζητήματα κλειδιά για την προώθηση μιας διατηρήσιμης, ανοικτής σε όλους και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, που είναι σε θέση να προάγει την ανθεκτικότητα των πόλεων ταυτόχρονα µε την περιβαλλοντική προστασία» πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Τα ζητήματα αυτά τίθενται στο επίκεντρο των θέσεων της Νέας Αστικής Ατζέντας HABITAT III του ΟΗΕ, που αφορά µία «αλλαγή παραδείγματος» στον τρόπο µε τον οποίο γίνεται ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η διαχείριση των αστικών πολιτικών, τοποθετώντας την ολοκληρωμένη χωρική και αστική ανάπτυξη στο κέντρο των προσπαθειών για επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας».

Όπως επεσήμανε, είναι ανάγκη να τονιστεί και η σημασία των πόλεων για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

«Οι πόλεις μπορούν να γίνουν παράγοντες-κλειδιά στην κοινή μας προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής “Ευρώπη 2020” για βιώσιμη, έξυπνη και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς ανάπτυξη, καθώς και για Περιφερειακή Συνοχή» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε τα μέλη των JASPERS (Κοινή Βοήθεια για τη Στήριξη Σχεδίων στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες), που ανταποκρίθηκαν θετικά, σε κοινή σύσκεψη με την Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής, ώστε να δούμε από κοντά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα