ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Ηλεία: Ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη «μάχη» κατά των πυρκαγιών


Με ενισχύσεις όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τον επίγειο όσο και εναέριο μηχανολογικό εξοπλισμό, θα ριχτούν φέτος ο πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, στη «μάχη» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με στελέχη της Π.Υ. σημαντική «ανάσα» αναμένεται να δώσουν οι πενήντα πυροσβέστες που υπηρετούσαν ως τριετούς υποχρέωσης και τελικά μονιμοποιήθηκαν.

Συγχρόνως αναμένεται επιπλέον προσωπικό από αποσπάσεις καθώς και από αποφοιτήσαντες της πυροσβεστικής σχολής, ενώ για πρώτη μάλιστα χρονιά φέτος οι εποχικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής προσλήφθηκαν για 6 μήνες και θα βρίσκονται στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια έως το τέλος Οκτωβρίου.

Εξάλλου όσον αφορά τα πυροσβεστικά οχήματα στο Νομό, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως η συντήρηση των υπαρχόντων γίνεται χωρίς προβλήματα, μετά την έγκριση  των αναγκαίων  πιστώσεων  για ανταλλακτικά και εξοπλισμό.

Επίσης όσον αφορά τα εναέρια μέσα, τέσσερα από αυτά θα έχουν ως έδρα την Ανδραβίδα, τα οποία αφορούν το πυροσβεστικό ελικόπτερο  ericsson καθώς και τρία Canadair.

Συγκεκριμένα το αρχηγείο της Πυροσβεστικής έχει στην διάθεση του 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα  Ericsson, εννέα αεροσκάφη μεσαίου τύπου Καμόφ, ένα εκ των οποίων θα έχει ως έδρα την Καλαμάτα, ενώ  διαθέσιμα είναι και  δύο Super Puma τα οποία εντάχθηκαν στα μέσα εναέριας πυρόσβεσης.

Συγχρόνως  πλήρως συντηρημένα είναι τα PZL, τα οποία μπορεί να μην σταθμεύουν στην Ηλεία, αλλά όταν έχει χρειαστεί έχουν κληθεί και έχουν συνδράμει.