ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Στην Ηλεία: Παραλαβή βιομηχανικής τομάτας που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Ξεκίνησε από τη Δευτέρα στο εργοστάσιο Unilever στη Γαστούνη,  η παραλαβή ποσοτήτων βιομηχανικής τομάτας που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με την πρόωρη παραλαβή του προϊόντος, το εργοστάσιο επιχειρεί να βοηθήσει τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγχρόνως να διαπιστωθεί στην πράξη το ύψος των καταστροφών.

Κατά την πρώτη ημέρα παραδόθηκαν μικρές ποσότητες βιομηχανικής τομάτας, οι οποίες λόγω των βροχοπτώσεων   έχουν υποστεί πρόωρη ωρίμανση, γεγονός που επισημάνθηκε και εκ μέρους του εργοστασίου  της Unilever.

Την Πέμπτη εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει η παραλαβή ποσοτήτων και στο εργοστάσιο « Κύκνος» στα Σαβάλια, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνεται κανονικά η παράδοση του προϊόντος στις βιομηχανικής μονάδες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του εξάλλου ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρ. Βαλιανάτος  τόνισε πως «η Unilever έκανε την έναρξη της παραλαβής της βιομηχανικής τομάτας, για να ανακουφίσει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί. Την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει και ο Κύκνος και θα δούμε στην πορεία τη ζημιά που έχει πάθει η βιομηχανική τομάτα από τις καιρικές συνθήκες».