ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Στην ξενιτιά είναι αφιερωμένα τα φετινά «Χαραλάμπεια» που θα γίνουν στον Πύργο (φώτο)


Στους  ξενιτεμένους είναι αφιερωμένα τα φετινά «Χαραλάμπεια», που διοργανώνει για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα,  το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, που γίνεται ενόψει του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους και φέτος έχει σαν τίτλο ««μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα».

Αναφερόμενη με δηλώσεις της στην εκδήλωση η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κ. Τούλα Καλαμπόκα, τόνισε ότι η φετινή παράσταση  έχει τίτλο  ένα τραγούδι σεβασμού και αγάπης προς τους ξενιτεμένους μας, που κρατούν το χρυσό νήμα της παράδοσης με τη μητέρα πατρίδα.

«Επιχειρούμε ένα ταξίδι περιήγησης της ελληνικής μετανάστευσης με ζωντανή μουσική, με χορούς και τραγούδια της ξενιτιάς από αυτά της αναχώρησης και της επιστροφής , από περιοχές της πατρίδας μας που έδωσαν πολλά και εκλεκτά παιδιά τους στα έρημα τα ξένα και τα μακρινά» ανέφερε η κ. Καλαμπόκα.

Στην παράσταση θα συμμετέχει και το αδελφό Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας και θ’ ακουστούν  τραγούδια και χορό από όλες τις περιοχές της χώρας.

Εξάλλου η  μικτή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων  υπό τη  διεύθυνση της κ. Κωστούλας Σακκά –Κυρίτση, θα ανοίξει την παράσταση   με τραγούδια παραδοσιακά και έντεχνα, αφιερωμένα στην ξενιτιά.

Επίσης  εξαιρετικός διδάσκαλος Κώστας Τζανέτος έχει επιμεληθεί την παράσταση, με τους  Νίκο Χρυσανθόπουλο και Ανδρέα Μικελόπουλο.

Στο τέλος της παράστασης θα γίνει αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.