ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στην Ο.Π. Αμαλιάδας: Ευρεία σύσκεψη για τα  μεγάλα προβλήματα των αγροτών


Σύσκεψη με αντικείμενο  την εξεύρεση λύσεων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ειδικά με τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Τη  σύσκεψη διοργανώνουν οι Ομάδες Παραγωγών Αμαλιάδας και Γαστούνης, ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός της πόλης, καλούνται να συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, αντιπεριφερειάρχες Ηλείας και αγροτικών θεμάτων, καθώς οι βουλευτές του Νομού.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι παραπάνω φορείς προς τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, επισημαίνονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι καλλιέργειες του Νομού Ηλείας υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από το Νομό μας για το 2018 λείπουν 10.000.000  ευρώ μόνο από τις καλλιέργειες  βιομηχανικής τομάτας και κορινθιακής σταφίδας.  Καταλαβαίνετε το οικονομικό πλήγμα που υπέστη ο νομός μας. Επίσης, υπάρχει σε εκκρεμότητα το 30% των ζημιών του 2017, αλλά και τα ΠΣΕΑ του 2016. Επίσης, πρέπει να εγκριθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής Σταφίδας. Από εμάς, ο αγροτικός κόσμος, περιμένει άμεσες λύσεις. Η  παρουσία όλων είναι απαραίτητη».