ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ

Στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ  θα συμμετέχουν εργαζόμενοι  δήμων της Ηλείας


Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, θα συμμετέχουν εργαζόμενοι των δήμων της Ηλείας, διεκδικώντας την ικανοποίηση σημαντικών αιτημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 09.00 το πρωί, της ίδιας ημέρας, έξω από το υπουργείο Παιδείας και στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί:

– Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατάργησης της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και της διετούς υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία

– Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

– Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

– Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017).

– Την άμεση έκδοση και καταβολή της εφάπαξ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

– Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

– Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

– Την άμεση καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων στους συμβασιούχους Δήμων και Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. αυτών.