ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην τελική ευθεία για την εκμίσθωση των εκτάσεων στην πρ. λίμνη Αγουλινίτσας

  • 9
    Shares

Μια πρώτη συνάντηση με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων που γειτνιάζουν με την πρώην λίμνη Αγουλινίτσας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θοδωρή Βασιλόπουλου. Στόχος του κ Βασιλόπουλου όπως εκφράστηκε και στην συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, είναι η διαδικασία εκμίσθωσης των  εκτάσεων της πρώην λίμνης να γίνει με τα πλέον νόμιμα κριτήρια.

Πρέπει να τονιστεί από το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει πρόθεση για παράταση  ενός ακόμη έτους για την παραχώρηση εκτάσεων των  πρώην λιμνών στους καλλιεργητές με το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα,  και σύντομα με υπουργική απόφαση  θα δώσει με θετικό τρόπο τέλος στην σημερινή αγωνία των αγροτών των παραλίμνιων κοινοτήτων.

Ειδικότερα για το θέμα των εκτάσεων των πρώην λιμνών έχει  ζητηθεί  από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο  Στρατάκο να προωθηθεί λύση που θα διευκολύνει τους αγρότες ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα  ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη απόφαση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, υπενθυμίζοντας στον Γενικό Γραμματέα την μεγάλη καθυστέρηση της περσινής  χρονιάς, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα αφού πολλοί παραγωγοί κινδύνευσαν να μείνουν χωρίς καλλιέργειες.

Στην σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  συμμετείχαν οι παρακάτω πρόεδροι: Γιώργος Μπαλάσκας Επιταλίου, Ιωάννης Μπιρμπίνης Αγριδίου, Κωνσταντίνος Κουής Κάτω Σαμικού, Ιωάννης Κοντονής  Καλλικώμου, Χρήστος Μπουλαλάς Ανεμοχωρίου, Πολυζώης Μπαρακίτης Σαμικού, Κωνσταντίνος Πρίνος Ράχες και ο αντιπρόεδρος Κάτω Σαμικού Γιώργος Ασημακόπουλος.


  • 9
    Shares