ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία για την τελετή Αφής


Στις 24 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018».

Μετά το πέρας της επταήμερης λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα τους Εθνικούς Ύμνους της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας θα απαγγείλουν οι Παιδικές Νεανικές Χορωδίες των Δήμων Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου, ενώ ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου θα απαγγείλει απόσπασμα του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Τάκη Δόξα. Στην Τελετή Αφής της Φλόγας θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «PyeongChang2018» LeeHee-beom, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ThomasBach,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την προετοιμασία της εκδήλωσης και καλεί όσους επιθυμούν και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας ηλικίας από 18 – 30 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, για την θέση ενός Λαμπαδηδρόμου. Ως βασική προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι/-νες να μην έχουν λάβει πάλι μέρος σε προηγούμενη λαμπαδηδρομία.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στη γραμματεία του Δημάρχου έως και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ.