ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Βάρδα το απόγευμα ο Τσίρκοβιτς, πέφτουν οι υπογραφές


Στη Βάρδα θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Μίκι Τσίρκοβιτς, περίπου στις 6:30μ.μ. Εκεί, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ομάδας στα γραφεία στο «Γρηγόριος Καλάκος», οπότε και θα ρυθμιστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, πριν πέσουν οι υπογραφές και ανοίξει και επίσημα ο νέος κύκλος συνεργασίας ανάμεσα στον Τσίρκοβιτς και τον ΠΑΟ Βάρδας.

Οπότε, εκεί, γύρω στις 7μ.μ. αναμένεται να έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των Πρασίνων.

Ο Τσίρκοβιτς, ξεκίνησε ουσιαστικά την προπονητική του καριέρα από τον ΠΑΟ Βάρδας, όταν εργάστηκε στην ομάδα, ερχόμενος το καλοκαίρι του 2003, από το Λεωνίδιο. Στη Βάρδα, έμεινε δυόμισι χρόνια. Δεν πανηγύρισε την ιστορική άνοδο με την ομάδα, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, όμως του ανήκει σημαντικό μερίδιο στην αναμόρφωση της ομάδας, όντας ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για να μετατραπεί ο ΠΑΟΒ από μια μικρομεσαία ομάδα, σε πρωταγωνίστρια. Όπως έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν, το «Γρηγόριος Καλάκος» στη Βάρδα είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι του. Δεν έχει περάσει εξάλλου πολύς καιρός από τότε που πήγε ως αντίπαλος εκεί, με τον Αστέρα Βλαχιώτη, οπότε και φωτογραφιζόταν έξω από το γήπεδο με την οικογένειά του. Ο Τσίρκοβιτς, γεννημένος στην Πρίστινα, έκανε μεγάλη καριέρα στην Α΄ Εθνική της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας με την ΦΚ Σεράγεβο, ενώ εξίσου σπουδαία καριέρα έκανε στην Ελλάδα με τη Νίκη Βόλου. Έχει εργαστεί ως τεχνικός σε πολλές ομάδες. Σημαντικότερες

ομάδες-σταθμοί στην καριέρα του, ο Ιωνικός, με τον οποίο παρέμεινε στη Football League, , η Γλυφάδα, η Δόξα Νέας Μανολάδας, αλλά και ο Αστέρας Βλαχιώτη, με τον οποίο ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική και δημιούργησε ένα σύνολο που διεκδίκησε ακόμα και την άνοδο στη Football League, έστω κι αν αποχώρησε πρόωρα λόγω οικονομικών προβλημάτων στην ομάδα. Ο Τσίρκοβιτς, είναι ο άνθρωπος ο οποίος ανέβασε τον Πλατανιά Χανίων από τη Δ΄ Εθνική στη Γ΄ Εθνική και συνέβαλλε και αυτός στο ξεκίνημα, στη δημιουργία μιας ομάδας η οποία τα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε στα μεγάλα σαλόνια.

Η «επίδραση» του Τσίρκοβιτς και η σπουδαία κίνηση των «Ταύρων»

Φυσικά, η επίδραση του Τσίρκοβιτς αυτή τη δεδομένη στιγμή, είναι μεγάλη για μια ομάδα η οποία έκλεισε έναν σπουδαίο κύκλο πέντε χρόνων στη Γ΄ Εθνική. Οι ιθύνοντες της ομάδας, έκριναν ότι για να μπορέσει να υπάρξει μέλλον στον ΠΑΟΒ, μετά από πέντε χρόνια στη Γ’΄ Εθνική, όπου φυσιολογικά έρχεται η φθορά και ο κορεσμός, θα έπρεπε να υπάρξει μια δραστική αλλαγή, να συμβεί κάτι «κοσμογονικό» για να ανανεώσει και να δημιουργήσει νέα κίνητρα σε όλους. Σε ένα έτος ορόσημο, στο οποίο εορτάζεται η εβδομηκοστή επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΟΒ, ο Γιάννης Λέντζας και οι συνεργάτες του, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια κίνηση η οποία θα φέρει ξανά τον κόσμο της Βουπρασίας και των γύρω περιοχών στο γήπεδο και πάνω απ’ όλα, θα δώσει όραμα να γίνει ξανά ο ΠΑΟΒ μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί.