30.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας για τη λειτουργεία του Νοσοκομείου! (ηχητικό)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Το… δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης καταγγέλλοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για τη μη ασφαλή λειτουργία του, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Ήλιδας για «συνενοχή» και προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου για πολιτικούς λόγους!

Σήμερα, ο κ. Τσαούσης κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου, ενώ αύριο, θα επισκεφτεί την Εισαγγελία Αμαλιάδας για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, αλλά και για την υποβολή μηνύσεων και αγωγών.

 

Τσαούσης: «Εγώ είμαι αυτός που ελέγχει»

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης προχώρησε σε αποκαλύψεις, παραχωρώντας συνέντευξη στο «Ilia.news» και στον δημοσιογράφο Κώστα Κουτσουβέλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο νόμος ορίζει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ο μοναδικός καθ’ ύλην αρμόδιος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας έναντι τρίτων. Εγώ είμαι αυτός που ελέγχει. Εγώ είμαι ο καταγγέλλων. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που ασκούν Διοίκηση. Ποιοι είναι αυτοί; Η κα. Αγγελάκου στην οποία απεύθυνα εξώδικο σήμερα και αύριο έχω ραντεβού στην Εισαγγελία για να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές όπου κρίνουμε σκόπιμο (ίσως και αυτεπάγγελτα), Αυτοί που διοικούν την πόλη, και ποιοι είναι αυτοί; Η Δημοτική Αρχή.

Τι καταγγέλλω; Με έγγραφά της η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου καλεί την κα Διοικήτρια και την ενημερώνει ότι το Νοσοκομείο χειρουργεί και λειτουργεί χωρίς ασφάλεια, χωρίς Παθολόγο και Καρδιολόγο. Πως το επιτρέπεται αυτό κα. Διοικήτρια;

Καταγγέλλω ότι αυτό το γνώριζαν και οι Τοπικές Αρχές. Το ήξεραν, γιατί δεν μιλούσαν; Γιατί κάνουν πολιτική στην πλάτη του φτωχού πολίτη. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον πολίτη ότι θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα και ο αξονικός».

Παράλληλα, ο κ. Τσαούσης μέσα από το «Ilia.news» απευθύνει προειδοποίηση – κάλεσμα στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας «Καλώ την κα. Αγγελάκου και την ενημερώνω αν τολμήσει να δώσει χαρτί σε γιατρό ότι χειρουργεί ασφαλώς, θα την πάω στον Κορυδαλλό, θα την τρέχω μέχρι δευτέρας παρουσίας. Με ενδιαφέρει η υγεία του πολίτη και όχι η πολιτική της καριέρα».

Το εξώδικο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

                         ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ         

 

 

Του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», που εδρεύει στην Αμαλιάδα, του Νομού Ηλείας, οδός Καραϊσκάκη, αριθμός 5 και εκπροσωπείται νόμιμα δια του Προέδρου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗ.

 

ΠΡΟΣ

 

Την Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας του Γ.Ν ΗΛΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ.

 

ΚΟΙΝOΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ:

 

1) Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ.

2) Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ.

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, είναι η μέριμνα για τη διατήρηση του ιατρικού σώματος ικανού από επιστημονικής και ηθικής απόψεως να εξυπηρετεί με προθυμία και αυταπάρνηση τη δημόσια υγεία, τους ασθενείς και την εναρμόνιση των αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των μελών τους και όλα αυτά προς το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας, όπως ρητά ο νόμος ορίζει για του Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας η παρακολούθηση της λειτουργίας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου επίσης όπως πολύ καλώς γνωρίζετε στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δεν λειτουργούν οι ειδικότητες της παθολογίας και της καρδιολογίας, δηλαδή στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει ιατρός παθολόγος και καρδιολόγος.

Παρ’ όλα αυτά έχει υποπέσει στην αντίληψή μας από καταγγελίες πολιτών, αλλά και από επίσημα έγγραφα ότι στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, έχουν πραγματοποιηθεί από 01/01/2021 έως 30/06/2021 139 γενικά χειρουργεία και 102 ορθοπεδικά χειρουργεία, ήτοι εν συνόλω 241 χειρουργεία, χωρίς την παρουσία ιατρού παθολόγου και καρδιολόγου.

Με έντονη ανησυχία λάβαμε σειρά εγγράφων από τα οποίο προκύπτει η πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και συγκεκριμένα:

 1. Το από 22.04.2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου 9909, έγγραφο που αφορά την μετακίνηση του Ιατρού Φουστούκου Παναγιώτη, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «…Η ολοκλήρωση του εφημεριακού προγράμματος τρέχοντος μηνός και η κατάθεση για το επόμενο διάστημα καθώς και η λειτουργία της Ορθοπεδικής και Χειρουργικής Κλινικής καθίσταται αδύνατη και επισφαλής».

Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά την συγκεκριμένη αναφορά; Με ποιο τρόπο έλαβαν χώρα τα χειρουργεία και πως διασφαλίστηκε και συνεχίζει να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία της χειρουργικής και της ορθοπεδικής, όταν έχει ήδη χαρακτηρισθεί εγκαίρως «αδύνατη και επισφαλής»; Το έγγραφο αυτό σας έχει κοινοποιηθεί και φέρει την υπογραφή των:   i) ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ Χ., ii) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Ε., iii) ΣΔΟΥΓΑ Ν., iv) ΠΑΙΑΝΙΔΗ Ι. και v) ΜΠΟΤΩΝΗ Ε.

 1. Στις 23.6.2021 σας κοινοποιήθηκε το με αριθμό πρωτοκόλλου 14535 έγγραφο του Διευθυντή της Ορθοπεδικής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ. Στον έγγραφο αυτό αναφέρονται τα εξής:

« Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπως γνωρίζετε πραγματοποίησε 12 γενικές εφημερίες Νομού τον μήνα Μάρτιο, 14 τον μήνα Απρίλιο, 8 τον μήνα Μάιο και πραγματοποιεί 8 τον μήνα Ιούνιο. Όλες αυτές οι εφημερίες πραγματοποιούνται χωρίς παθολόγο, χωρίς καρδιολόγο και γενικά χωρίς κάποια παθολογική ειδικότητα»… «Οι εισαγωγές, κυρίως κατάγματα σε ηλικιωμένους ασθενείς και όπου παρά την ενημέρωση των συγγενών για μη ύπαρξη παθολόγου-καρδιολόγου, αρκετοί επιθυμούν να επιβαρύνονται  με δικά τους έξοδα πληρώνοντας ιδιώτες καρδιολόγους – παθολόγους ώστε να χειρουργηθούν στο ΓΝ Αμαλιάδας»…

Ερωτάσθε:

 • Σε τι ενέργειες έχετε προβεί ενώ γνωρίζετε πως επικρατεί αυτό το φαινόμενο; Πως ενεργήσατε ώστε να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα πριν καθώς και μετά από την κάθε χειρουργική επέμβαση;
 • Είναι αληθές πως δίχως την ύπαρξη καρδιολόγου και παθολόγου στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, διεξήχθησαν 102 ορθοπεδικά χειρουργεία ως τον Μάιο του 2021 (με άγνωστο αριθμό για τον Ιούνιο και Ιούλιο) καθώς επίσης και 139 χειρουργεία από την χειρουργική μονάδα από την 1.1.2021 έως και τις 30.6.2021;
 • Μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφαλή λειτουργεία των κλινικών;
 • Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το εάν συνεχίζονται να γίνονται χειρουργεία στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας; Αν ναι, υπό την επίβλεψη ποιου παθολόγου και ποιου καρδιολόγου;
 • Για ποιον λόγο δεν μετακινήθηκαν οι ιατροί του χειρουργικού τομέα όπως οι ίδιοι αιτήθηκαν, επικαλούμενοι λόγους μη ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων;
 • Τι ενέργειες κάνατε ώστε να σταματήσει να είναι επισφαλής η λειτουργεία του χειρουργικού τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, όταν οι ίδιοι οι χειρουργοί την χαρακτηρίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο;
 • Για ποιόν λόγο έχετε αποκρύψει τα ανωτέρω συμβαίνοντα από τον θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας της στην Περιφέρεια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας;
 • Έχετε απευθυνθεί στην 6η ΥΠΕ ή στο Υπουργείο Υγείας ώστε να τους ενημερώσετε ότι η διεξάγονται χειρουργεία δίχως της παρουσία καρδιολόγου και παθολόγου;
 • Ποιες ενέργειες ακολουθήσατε μετά την κοινοποίηση σε εσάς των ανωτέρω εγγράφων;

Κατόπιν τούτου και εν απουσία των άνω ειδικοτήτων η διεξαγωγή χειρουργικών πράξεων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και θίγοντας την επαγγελματική υπόληψη του ιατρικού και νοσηλευτικού Προσωπικού.

Δεδομένων των ανωτέρω σας καθιστούμε υπεύθυνη διότι αφενός δε μεριμνήσατε, ως οφείλετε εκ θέσεως ευθύνης, για την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων και του νοσοκομείου γενικότερα και αφετέρου διότι επιτρέψατε την εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων παρουσία ιδιωτών παθολόγων και καρδιολόγων δίχως να έχετε μεριμνήσει για την προεγχειρητική αλλά και μετεγχειρητική παρακολούθησή τους από καρδιολόγο και παθολόγο, καθότι εκ του Νόμου πρέπει να εφημερεύουν καρδιολόγος και παθολόγος και με τον τρόπο αυτό καθίσταστε αποκλειστικά υπεύθυνη για τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τις ενέργειες και τις παραλείψεις σας.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείσθε όπως εντός τριών (3) ημερών από την λήψη της παρούσας, να δώσετε τις δέουσες εξηγήσεις για τα ανωτέρω στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφαλούς λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

 

Αμαλιάδα, 6 Ιουλίου 2021

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ο Πρόεδρος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα