Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2022
19 C
Pýrgos

Στον… «αέρα», λόγω του ηλεκτρικού ρεύματος, η αγροτική παραγωγή της Ηλείας!

spot_img

Ένα βήμα πριν… την ερημοποίηση βρίσκονται οι καλλιεργητικές εκτάσεις στην Ηλεία καθώς, το καλλιεργητικό κόστος που «εκτινάχθηκε» στα ύψη, το πλαφόν στην πώληση των αγροτικών προϊόντων αλλά, το σημαντικότερο, ο κίνδυνος να μείνουν οι καλλιέργειες… χωρίς νερό κινδυνεύουν να «τινάξουν» την αγροτική παραγωγή της Ηλείας στον «αέρα».

Μπορεί το ρεύμα να επέστρεψε στα πρώτα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα, η αμφιβολία όμως και ο φόβος ότι οποιαδήποτε στιγμή η ΔΕΗ μπορεί να «κατεβάσει τους διακόπτες», αφήνοντας τις καλλιέργειες να ξεραθούν, έχει κάνει τους παραγωγούς ιδιαίτερα σκεπτικούς με αποτέλεσμα, χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το νομό να μένουν χέρσα.

Τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Σαβαλίων και Α’ Πύργου λειτουργούν και πάλι κανονικά, αφού κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κατά της ΔΕΗ και επανασυνδέθηκε το ρεύμα. Ακολουθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του ΤΟΕΒ Πελοπίου στις αρχές της εβδομάδας. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που η ΔΕΗ δεν δεχθεί την πρόταση των ΤΟΕΒ για τον αριθμό των δόσεων που προτείνουν προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους; Τι θα γίνει αν, εν μέσω καλλιεργητικές περιόδου, «κοπεί» και πάλι το ρεύμα και οι «πανάκριβες» φέτος καλλιέργειες, αφεθούν να ξεραθούν;

Η Ηλεία, αλλά και ολόκληρη η χώρα, απειλείται με επισιτιστική κρίση καθώς, αν η αγροτική παραγωγή του νομού «εξαφανιστεί» οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα είναι… απαγορευτικές για τα νοικοκυριά που έχουν ήδη «γονατίσει» από την αύξηση στο κόστος της ενέργειας αλλά και τον πληθωρισμό που «καλπάζει» και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που «διατυμπάνιζαν» πριν λίγους μήνες από την Αμαλιάδα ότι η Ηλεία πρέπει να αποτελέσει το κέντρο της αγροτικής παραγωγής ολόκληρης της χώρας, πρέπει να παρέμβουν… χθες! Η επίσημη πολιτεία είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να προστατεύσει την αγροτική παραγωγή αλλά και τους καταναλωτές από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Γιατί πραγματικά, βρισκόμαστε ένα βήμα…πριν το γκρεμό!!!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα