Στον Δήμο Ήλιδας είναι αφιερωμένη την Κυριακή η εκπομπή «Από τόπο… σε τόπο» του Χρήστου Μυλωνά

Την ερχόμενη Κυριακή 15 Απριλίου, θα είναι στην περιοχή της Κουρούτας του δήμου Ήλιδας  η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» που προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή διοργανώνεται σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας, προκειμένου να προβληθεί η περιοχή, καθώς εκτός από την δημοτική παράδοση θα αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, τα μνημεία, οι βυζαντινοί ναοί και οι ομορφιές του τόπου.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο γνωστός μουσικολόγος Χρήστος Π. Μυλωνάς και θα επισκεφθεί τον δήμο Ήλιδας για να πραγματοποιήσει την εκπομπή του με θέμα: «Αφιέρωμα στο Ηλειακό δημοτικό τραγούδι».

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γυρίσματα σε διάφορα αξιοθέατα του δήμου Ήλιδας, για να έχουν τηλεοπτικό υλικό για την εκπομπή.

Το τελικό γύρισμα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία της Κουρούτας στην «Μύκονο της Πελοποννήσου» .

Στα γυρίσματα θα λάβουν μέρος 14 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου Ήλιδας και παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από έξι χορευτικά τμήματα.

Θα είναι στρωμένα τραπέζια με παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων θα αναδειχθεί η τοπική παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι, ενώ θα σχολιάσουν άνθρωποι της περιοχής που έχουν ασχοληθεί με τα δρώμενα του θέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.