Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
15.8 C
Pýrgos

Στον Δήμο Ήλιδας η διαχείριση του λιμανιού Παλουκίου

spot_img

 

Ένα πρόβλημα ετών, αυτό του φορέα που θα διαχειρίζεται το αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου λύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017, έπειτα από νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ψηφίστηκε στην Βουλή.

Συμφωνά με την απόφαση η διαχείριση για το λιμανάκι του Παλουκίου περνάει στην δικαιοδοσία του Δήμου Ήλιδας.

Η επίλυση του φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου αποτελούσε πρώτιστο αίτημα του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλο προς το αρμόδιο Υπουργείο και για τον λόγο αυτό είχε τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου –που κατάγεται από τον Νομό Ηλείας– κ. Διονύση Καλαματιανό.

Μάλιστα, σε μία εκ των συσκέψεων στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε ήδη συμφωνηθεί η λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε φορέας του Δήμου να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του λιμανιού, σύσκεψη στην οποία εκτός των προαναφερομένων συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αμέσως μετά είχαν δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που είχαν ανακύψει.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης δήλωςε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού εδώ και χρόνια το θέμα της διαχείρισης του λιμανιού ήταν κολλημένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες αλιείς που το χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κύριο Καλαματιανό, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε χρέη Γενικού Γραμματέα στο  αρμόδιο Υπουργείο έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα την οριστική λύση της διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου, γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευτυχή κατάληξη.

Πλέον, μετά την οριστική επίλυση ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα έργα στο σημείο (άνοιγμα διαύλου, αντικατάσταση φωτιστικών κ.α.) και να αλλάξει η εικόνα του γραφικού λιμανιού του Παλουκίου.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα