ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στον καταυλισμό στη  Νέα Μανωλάδα μετέβη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου


Στη Νέα Μανωλάδα μετέβη σήμερα  η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, όπου  επισκέφθηκαν τον καταυλισμό εργατών γης που καταστράφηκε σήμερα το πρωί από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπουργός και ο υφυπουργός θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και φορείς της περιοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφή του καταυλισμού και τη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά μεταναστών εργατών γης.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς υπήρχαν στον καταυλισμό και φιάλες υγραερίου.

Η φωτιά, όπως είπαν εργάτες σε δημοσιογράφους, δεν κατέστρεψε μόνο τα πρόχειρα καταλύματά τους, αλλά και τα χρήματα που είχαν μαζεψει.

Σε αυτόν διαμένουν περίπου 500 εργάτες και ανέφεραν ότι κάηκαν όλα τα χαρτιά τους, ρούχα και άλλα υπάρχοντα, καθώς και πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά, γιατί προ ημερών είχαν πληρωθεί.

ΕΙΧΑΝ 70 ΦΙΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε καταλύματα που έμεναν οι αλλοδαποί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης, ανέφερε ότι «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

Τελικά, όπως σημειώνει, «καταφέραμε να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από τους οικονομικούς μετανάστες, και πριν οι φλόγες φθάσουν στις φιάλες υγραερίου».

Επίσης, προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στις γειτονικές καλλιέργειες.