11.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Στον Πύργο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα!

spot_img

Στον Πύργο και με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξή του τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και τη σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των εξελίξεων του έργου, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα (9 Δεκεμβρίου) την πρώτη του αποκεντρωμένη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, στη 1 το μεσημέρι, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ. αριθ. 26/2019 Επερώτησης της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην Νοσοκομείου Αγρινίου.

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Συζήτηση της υπ. αριθ. 28/2019 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κων/νου με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο σχετικά με τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς.

 

ΘΕΜΑ 1ο   Συζήτηση για την πορεία του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα και σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής ως συμβουλευτικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παρακολούθηση του ως άνω τεχνικού έργου.

 

ΘΕΜΑ 2ο  Έγκριση διατύπωσης αιτιολογημένης γνώμης για την αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

 

ΘΕΜΑ 3ο  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Α΄ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων «Δυτικό Κατάκολο», με Φορέα (Διαχειριστή) την εταιρεία «Energean Oil & Gas S.A.», στη θέση «Κατάκολο», ΔΕ Πύργου, Δ. Πύργου, ΠΕ Ηλείας (ΠΕΤ 1903072112).

 

ΘΕΜΑ 4ο  Έγκριση προένταξης δύο υπηρεσιών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε Ηλείας, ως ακολούθως:

Υπηρεσία 1: «Καθαρισμός στραγγιστικών τάφρων δικαιοδοσίας ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ»

Υπηρεσία 2: «Ηλεκτροδότηση δικτύου οδοφωτισμού της γέφυρας στην περιοχή Τσεμπερούλας»

 

ΘΕΜΑ 5ο  Έγκριση προένταξης δύο προμηθειών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε Ηλείας, ως ακολούθως:

Προμήθεια 1 : «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικού κλιματισμού τύπου μεταβλητού όγκου ψυκτικού ρευστού (VRV) του κτιρίου “ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ”»

Προμήθεια 2 : «Αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στραγγιστικών αντλιοστασίων δικαιοδοσίας Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ».

 

ΘΕΜΑ 6ο Παροχή σύμφωνης γνώμης για την έκδοση άδειας επέμβασης από το Δασαρχείο Πατρών σε δασική έκταση για τη διαπλάτυνση δρόμου στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες».

 

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση πρότασης συμβιβαστικής επίλυσης για την από 15-6-2015 και με αρ. καταθ. 37/2015 αγωγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών της Κ/Ξ ENVIPROSYSTEMS ATE – ΔΟΞΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010.

 

ΘΕΜΑ 8ο  Καθορισμός ειδικοτήτων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

 

ΘΕΜΑ 9ο  Έγκριση Ε΄ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

 

ΘΕΜΑ 10ο  Έγκριση αναγκαιότητας θέσπισης βραβείων για την επιβράβευση της ομάδας «Makerlab» των μαθητών Λυκείου του Αγρινίου και του προπονητή/εκπαιδευτή τους, για τη συμμετοχή τους στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC (International Robot Olympiad Committee), η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, στις 16 έως και 20 Δεκεμβρίου 2019 που αντιστοιχούν στην πληρωμή μέρους της εγγραφής, διαμονής, του αεροπορικού εισιτηρίου και των μετακινήσεων τους.

 

ΘΕΜΑ 11ο  Έγκριση 2ης τροποποίηση του σχεδίου δράσης για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και προαγωγή υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2019.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα