ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΙΔΑΣ

Στον υπουργό με διεκδικήσεις η Ομάδα Παραγωγών

  • 20
    Shares

Με πλήρη «φάκελο» αιτημάτων και διεκδικήσεων «ανεβαίνει» τη Δευτέρα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη το προεδρείο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας. Τα αιτήματα αλλά και άλλα θέματα της Ομάδας Παραγωγών συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Πρώτο και καλύτερο, η μείωση του πλαφόν στις παραγόμενες ποσότητες ανά στρέμμα, προκειμένου να λάβουν και οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας και σταφίδας της Ηλείας, που έμειναν «ξεκρέμαστοι», τις στρεμματικές τους ενισχύσεις, μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος αναφέρθηκε τόσο στις επανειλημμένες οχλήσεις και υπενθυμίσεις του προς τον υπουργό για το θέμα, αλλά και αναλυτικά, σε όλα τα προϊόντα και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας επιτεύχθηκε η μείωση του πλαφόν, με το Υπουργείο να αφήνει «έξω» μόνο την Ηλεία!

Οι ζημιές, η αλλαγή του κλίματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις καλλιέργειες της Ηλείας, με απώτερο στόχο την αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αλλά και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό, προκειμένου οι εκτιμήσεις να είναι άμεσες, δεν θα λείψουν φυσικά από την «ατζέντα» της συνάντησης.

Εκτός από τα κατάρτιση των αιτημάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος ελαιοπαραγωγοί του νομού, μέλη της Ομάδας αλλά και μελλοντικά μέλη, όπου αποφάσισαν για τα πάγια που θα πάρει η Ομάδα για το δεύτερο έτος αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια και τα προϊόντα.


  • 20
    Shares