ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας!


Έτοιμοι να… βγουν στους δρόμους αλλά και να «κυνηγήσουν» αυτά που δικαιούνται στις αίθουσες των Δικαστηρίων είναι οι αγρότες του νομού, που διαμαρτύρονται για την απόρριψη των αιτήσεων που κατέθεσαν προς τον ΕΛΓΑ της Πάτρας για την αποζημίωση των καταστροφών στις καλλιέργειες της βιομηχανικής τομάτας, του καρπουζιού, της σταφίδας και των κηπευτικών.

Την πρόθεση των αγροτών να αξιοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα καθώς και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις γνωστοποιεί η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας με έγγραφο που έστειλε προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, το οποίο κοινοποιείται στο Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Γενικούς Γραμματείας του Υπουργείου, στους βουλευτές του νομού, στο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έγγραφο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι το εισόδημα στον νομό Ηλείας κατά 70% προέρχεται από τους αγρότες. Το τελευταίο εξάμηνο οι αγρότες έπαθαν ζημιές στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, καρπουζιών, σταφίδων και κηπευτικών, από βροχοπτώσεις και παρατεταμένους καύσωνες. Κατά παράξενο τρόπο, ο ΕΛΓΑ Πάτρας δεν αναγνώρισε τις ζημιές, απορρίπτοντας τις αιτήσεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους παραγωγούς και στην προσεχή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, θα προταθεί να προσφύγουμε σε ένδικα μέσα αλλά και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να προταθούν λύσεις, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί».