ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στο έλεος των καταστροφών βρίσκεται η Τ.Κ. Πελοπίου δήμου Αρχ. Ολυμπίας


Έντονα  προβλήματα στην οδοποιία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τ.Κ. Πελοπίου δήμου Αρχ. Ολυμπίας, καθώς έχουν περάσει δύο και πλέον εβδομάδες από την πρόκληση καταστροφών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, χωρίς μέχρι  στιγμής να έχουν γίνει παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην είσοδο της τοπικής κοινότητας, από την Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας, όπου ο δρόμος σε πολλά σημεία του έχει καθιζήσεις και κατολισθήσεις, με συνέπεια να είναι ορατοί οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων.

Για τα παραπάνω προβλήματα η Τ.Κ. απέστειλε έγγραφο προς την Περιφέρεια Δ.Ε. καθώς και το δήμο Αρχ. Ολυμπίας, με το οποίο ζητάει την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στο έγγραφο που εστάλη από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Δ. Στασινόπουλο, αναφέρονται τα εξής:

«Οι ζημιές αφορούν δρόμους, κυρίως τον κεντρικό δρόμο του Πελοπίου πλησίον του ποταμού, γεφύρια, παρακείμενες οικίες, ιδιοκτησίες, οικόπεδα, αγροτική οδοποιία και επιπλέον η γέφυρα του ΟΣΕ που διατρέχει μεγάλο κίνδυνο και έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η γραμμή Κατάκολο Πύργος Ολυμπία και πολλά άλλα. Πολλές φορές σας έχω θίξει το θέμα της εισόδου από την Νέα Εθνική οδό έως και την Παλαιά Εθνική Οδό Πύργου Τριπόλεως. Επίσης σας πληροφορώ ότι ο αγωγός του Ερυμάνθου διατρέχει πλέον μεγάλο κίνδυνο να βγει στον αέρα. Παρατηρώ πέραν των αρχικών δηλώσεων ότι καμία κίνηση προς την αποκατάσταση των ζημιών δεν έχει αρχίσει. Οι πολίτες βρίσκονται στο έλεος της αναμονής, εμείς ως πρόεδροι επίσης, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας περιμένοντας καρτερικά την βοήθεια του δήμου ή της Περιφέρειας».