ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο ίδιο έργο θεατές


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ -ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1)Κατάργηση των δύο μνημονίων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΒΑΡΟΥΦΑΚΗ με πλήρη εφαρμογή τους και ενός τρίτου πιο σκληρού και με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούκαλου από την Ν.Δ με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του για τους Συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και για την 13η και14η ΣΎΝΤΑΞΗ.
2)KOLOTOYMPA ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το Δημοψήφισμα του2015,
KOLOTOYMPA και η Ν.Δ με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για
τις επιτάξεις σχετικά με το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό και για την τροποποίηση του Νόμου για το ποδόσφαιρο.
3)ΑΡΜΟΥΣ εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ ,υποκινούμενες κινητοποιήσεις Πολιτών και Απεργίες η Ν .Δ.
4)Ακύρωση της δημοπράτησης του Δρόμου Πάτρα –Πύργος –Καλό Νερό-Τσακώνα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Μάρτιο 2015 και κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες ,με συνέπεια τέσσερα ακόμα αιματοβαμμένα χρόνια στην υπάρχουσα Καρμανιόλα. Ακύρωση από την ΝΔ του προηγούμενου σχεδιασμού με μπλοκάρισμα των 5 συμβασιοποιημένων εργολαβιών και των 3 ορφανών εργολαβιών, παραπέμποντας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δύο χρόνια έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πειστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάτμηση του έργου ,ένα χρόνο (από Ιούλιο 2019) κατά τη ΝΔ θα χρειαστεί για να δεχτεί η ίδια επιτροπή την ανάθεση του πετσοκομμένου έργου στην ¨Ολυμπία οδό ¨,και άλλο τόσο χρόνο στις δικαστικές προσφυγές των εργολάβων, με συνέπεια ο ¨φόρος¨ αίματος αθώων ανθρώπων να συνεχίζεται.
5)Η νέα Περιφερειακή αρχή κρατά τον βηματισμό της προηγούμενης ,με τις ίδιες επιλογές και σχεδιασμούς που έκαναν φτωχό συγγενή την Ηλεία .Η άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων που υποσχόταν πετάχτηκε στα αζήτητα -Επιτροπή Διαβούλευσης-Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821 οι Ηλείοι αναζητούνται με τα κιάλια( με ευθύνη και των Ηλείων εκπροσώπων)- Η Ηλεία (Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας) ζητά
Απινιδωτές και η Περιφέρεια απαντά ότι θα δει συνολικά το θέμα –η Ηλεία ζητά κινητή μονάδα αιμοδοσίας (υγείας) και το Αγρίνιο αποκτά, μετά την Πάτρα, κινητή μονάδα Υγείας-Φυσικό Αέριο Πάτρα 5945 συνδέσεις, Αγρίνιο 3059 συνδέσεις, Πύργος 658 συνδέσεις-
Έωλες Πανεπιστημιακές Σχολές για την Ηλεία ,Άμεσες δομές προσφύγων όμως για την Ηλεία. Αυτά συμβαίνουν και είμαστε ακόμα στην αρχή. Εμείς με την στάση μας, εντέχνως διασπασμένοι, υπηρετώντας προσωπικές επιλογές, στην ουσία συναινούμε για ότι γίνεται για εμάς ΑΛΛΑ χωρίς εμάς.
Στις 26 Φεβρουαρίου2020 ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην κινητοποίηση του Νομού μας για τον Δρόμο ΠΑΤΡΑ –ΠΥΡΓΟΣ –ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ- ΤΣΑΚΩΝΑ, όχι για το ποιοι εργολάβοι θα εκτελέσουν τις εργασίες, ούτε να στηρίξω διασπαστικές διεκδικήσεις για νέα χάραξη του Δρόμου ,αλλά για να πάψει η υπάρχουσα καρμανιόλα να κλείνει σπίτια ,να γεννά ορφανά και να μοιράζει πόνο.
Συμμετέχω στην κινητοποίηση του Νομού μας για την κατασκευή ενός ασφαλούς Δρόμου Πατρών -Πύργου και σύνδεση του με την Αρχαία Ολυμπία με ολοκλήρωση του έως το 2023, και σχεδιασμό με Κυβερνητική δέσμευση για το τμήμα Πύργος –Καλό Νερό- Τσακώνα .

Αγιομυργιαννάκης Μανώλης Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας.