Στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Αντιπεριφερειάρχης – Διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα  το πρόβλημα

spot_img

Προτεινόμενα

Στο αεροδρόμιο του Αράξου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας –

Διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα  το πρόβλημα που ανέκυψε

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Αράξου πραγματοποίησε νωρίς σήμερα  το πρωί  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, προκειμένου να τον ενημερώσει  από κοντά ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας για το έκτακτο πρόβλημα που προέκυψε στο πολιτικό αεροδρόμιο, με τον έλεγχο του  ραδιοβοηθήματος προσέγγισης κι είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν ορισμένες πτήσεις συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, ενώ οι υπόλοιπες εκτελούνται κανονικά.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε κι επιστολές προς  την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λυντζεράκο, την οποία κοινοποίησε και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, επισημαίνοντας την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πτήσεων από και προς το Αεροδρόμιο του Αράξου για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Προς τον κ. Καρπέτα δόθηκαν διαβεβαιώσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε εν μέσω τουριστικής περιόδου να μην ανακύψουν ζητήματα, καθώς  τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν μαρτυρούν  περίοδο άκρως ενθαρρυντική και ευοίωνη για νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη Δυτική Ελλάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, φιλοδοξώντας να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έναν ελκυστικό προορισμό  που αναδεικνύει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Τα φετινά διαθέσιμα στοιχεία ως προς την επιβατική κίνηση είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει η δυναμική για να χτιστεί  ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα, με την προϋπόθεση πάντα της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει εγκαταστήσει ήδη στο αεροδρόμιο Αράξου Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης για την ενημέρωση των επισκεπτών. Σημειώνεται ότι το  αεροδρόμιο Αράξου το Μάρτιο του 2018  διακρίθηκε με το βραβείo TEZ Worldberry. Συγκεκριμένα στον  Κρατικό Αερολιμένα Αράξου απονεμήθηκε το βραβείο Best Partner Greece 2018 για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα