ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΥΡΓΟΥ

Στο δάσος Σπιάντζας τοποθετήθηκε μπάρα για την απαγόρευση εισόδου των οχημάτων


Τοποθετήθηκε ειδικής μπάρας με την οποία απαγορεύεται η είσοδος στο δασάκι της Σπιάντζας για τα οχήματα από το δασαρχείο Πύργου.

Όπως επισήμανε ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας το Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκδοθεί απαγορευτική διάταξη προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος οχημάτων στον χώρο, ωστόσο το φαινόμενο της εισόδου στον χώρο δεν εξαλείφθηκε.

Όπως γνωρίζεται το δάσος της Σπιάντζας αποτελείται από μια λωρίδα δάσους πλάτους περίπου 150 μέτρων και μήκους 1600 μέτρων,ένα αλσύλλιο που μπορεί να το περπατήσει κάποιος και να γευτεί τις χαρές και τις επιδράσεις του δάσους.

 Δυστυχώς, υπήρξαν στιγμές κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο που κάποιοι συνέχισαν να μπαίνουν μέσα απογευματινές ή βραδινές ώρες. Για το λόγο, τοποθετήθηκε  μια μπάρα μπροστά η οποία ανοίγει και κλείνει για να μπορούν να μπαίνουν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα κρατικά αυτοκίνητα ή φορέων που πρέπει να μπουν για να βοηθήσουν στην προστασία του δάσους.

Η παρουσία του δασαρχείου στο δάσος της Σπιάντζας είναι συνεχής καθώς πραγματοποιούνται καθαρισμοί και φυτεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδόν του έτους.

΄΄Νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος μέχρι να καταλάβουν όλοι την αξία του δάσους και την ευθύνη που έχει ο καθένας προκειμένου να μπορέσουμε να το προστατέψουμε. Δεν είναι μόνο η είσοδος με ένα όχημα, αλλά οι αιτίες πυρκαγιάς, τα σκουπίδια που εναποθέτουν εκεί’’ .

Είναι μια απαίτηση της κοινωνίας, των οικιστών, του δήμου Πύργου, των ανθρώπων που αθλούνται καθημερινά μέσα» υπογράμμισε ο Δασάρχης Πύργου.