Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
18.5 C
Pýrgos

Στο δρόμο και οι αγρότες της Ηλείας

spot_img

Τον κόμβο της Μαραθιάς απέκλεισαν συμβολικά το μεσημέρι, για ένα τέταρτο της ώρας, οι αγρότες του νομού, οι οποίοι διεκδικούν μέτρα στήριξης του επαγγέλματος και του εισοδήματός τους από την Πολιτεία.

Από τις 11 το πρωί μέλη της Ο.Α.Σ.Η., μέλη άλλων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων, καθώς και αγρότες από την ευρύτερη περιοχή άρχισαν να συγκεντρώνονται στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Μαραθιάς, διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους.

Στις 12:30 περίπου το μεσημέρι η κινητοποίηση «μεταφέρθηκε» πάνω στο οδόστρωμα, «κόβοντας» την Εθνική Οδό στα δύο, για ένα τέταρτο της ώρας.

Οι αγρότες της Ηλείας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, ζητούν την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα