25 C
Pýrgos
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στο ερώτημα “με τα ηλειακά σωματεία ή με το BIG 4”, η απάντηση είναι «ησυχία, το ηλειακό ποδόσφαιρο κοιμάται»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Ησυχία, μην ενοχλήσει κανείς το ηλειακό ποδόσφαιρο. Διότι αναπαύεται μέσα στην εσωστρέφειά του. Διότι δεν μιλάει με αυτά που συμβαίνουν γύρω του και τον σταδιακό αφανισμό του. Στο κάτω-κάτω, σε ποιον άλλο τομέα η Ηλεία παρενέβη, συμμετείχε; Σε κανέναν. Γι’ αυτό και είναι ένας από τους τελευταίους νομούς σε ανάπτυξη.

 

Ένα χρόνο χωρίς τοπικά πρωταθλήματα, με μηδαμινά έσοδα για την οικεία ΕΠΣ, με ελάχιστα σωματεία (μόλις 17) να έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές. Με όλα τα υπόλοιπα, παντελώς αποκλεισμένα από τη χρηματοδότηση της Πολιτείας, αλλά σύντομα και από την πρόσβαση στα τοπικά αθλητικά κέντρα. Και παρά ταύτα, κανένα από τα σωματεία του, αλλά ούτε και η διοίκηση της ΕΠΣΗ, ή έστω η αντιπολίτευση, έχουν βγάλει άχνα.

Πριν λίγες μέρες, σαράντα Ενώσεις από ολόκληρη τη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία, συνυπέγραψε μια ανακοίνωση. Η ΕΠΣ Ηλείας απείχε. Ποιο ήταν το νόημα της ανακοίνωσης; Έλεγε ότι η ΕΠΟ ανήκει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι Ενώσεις είναι αυτές που αποφασίζουν. Δεν είναι το BIG4, δεν είναι κάποια άλλα κέντρα αποφάσεων ξένα προς το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει προειμένου να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα.

 

Πρόσφατα, ανέκυψε και ένα άλλο θέμα, το οποίο θα φέρει το τέλος των ερασιτεχνικών σωματείων, θα διαλύσει το ποδόσφαιρο της περιφέρειας. Είναι η παρέμβαση της Πολιτείας με το Νόμο στις μεταγραφές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, θέμα για το οποίο η FIFA έχει δικαιωθεί θριαμβευτικά στα πολιτικά δικαστήρια.

 

Δεν είδαμε έως τώρα κάποιους από τους υποψήφιους για τις εκλογές της ΕΠΣΗ να πάρουν θέση στην επιστολή των σαράντα Ενώσεων. Να πάρουν θέση έστω και να αποφασίσουν, αν είναι με τα ηλειακά σωματεία, ή είναι με τους BIG4.

 

Μια ανάρτηση του Βασίλη Χατζηαποστόλου

Προχθές, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ένας πολύπειρος παράγοντας προέβη σε μια ανάρτηση, στην οποία καταθέτει την απογοήτευσή του για όσα συμβαίνουν. Ένας παράγοντας ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συγκαταλέγεται στους φιλικά προσκείμενους προς τη διοίκηση της ΕΠΟ, ούτε και στους αντιπολιτευόμενους προς το κυβερνών κόμμα.

Είναι όμως και ένας άνθρωπος, ο οποίος για πολλά χρόνια σουλατσάριζε στους διαδρόμους της UEFA, είναι αυτός ο οποίος κατόπιν δικών του καθοριστικών ενεργειών, κατόρθωσε να εξασφαλίσει το κονδύλιο των 600.000 ελβετικών Φράγκων από την UEFA με αποδέκτη την Ηλεία, προκειμένου να κατασκευαστεί το ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον νομό μας. Σε αγαστή συνεργασία με τον αείμνηστο τότε Πρόεδρο της ΕΠΣΗ Γιώργο Παπαγεωργίου, ανακοίνωσαν την αποδέσμευση των χρημάτων και την έναρξη του έργου αυτού, το οποίο ακόμα και σήμερα «κοσμεί» το ηλειακό ποδόσφαιρο.

 

Ας δούμε το σχόλιο του Βασίλη Χατζηαποστόλου για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Παρακολουθώ με πόνο ψυχής τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες του υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.

Η πολύχρονη ενασχόληση με το ποδόσφαιρο (θετικά η αρνητικά) πιστεύω ότι μου δίνει το δικαίωμα να έχω άποψη και να κρίνω κάποιες από αυτές.

 

Κ. Υπουργέ πρέπει να σας πω ότι δεν είστε ο πρώτος που παίρνει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Είστε πιστός ακόλουθος όλων των προκατόχων σας που προσπάθησαν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο σύμφωνα με την δική τους άποψη και θέληση.

Όμως όλοι τους απέτυχαν.

Και ξέρετε γιατί; Επειδή όλοι σας προσπαθήσατε να παρεμβαίνετε σε θέματα που άπτονται του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Εσείς βέβαια το παρακάνατε!! Πού ακούστηκε ο Υπουργός να παρεμβαίνει στις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών;

Στις ηλικίες των παραγόντων, στις θητείες, στις γραμματικές τους γνώσεις, (δεσμεύσεις που δεν τολμάτε να βάλετε για σας τους πολιτικούς γιατί θα πέσουν όλα αυτά με μια προσφυγή στο ΣΤΕ).

Συρρικνώσατε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τα αγκάθια που έχετε βάλει (πολύπλοκο και δύσκολο το μητρώο μελών) γιατί κανείς δεν σας είπε ότι για τις μικρές τοπικές κοινωνίες το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και η μόνη τους διασκέδαση.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό αλλά λάθη σας. Έλεος κ. Υπουργέ.

Με εγωισμούς και παρορμητισμούς δεν φτιάχνει το ποδόσφαιρο.

Βοηθήστε από τη θέση σας να φύγει η τοξικότητα.

Συνεργαστείτε με τους θεσμούς αν πράγματι θέλετε να βοηθήσετε!!»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα