ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Στο «κόκκινο» η υγεία στην Ηλεία – Υπερπροσπάθειες από γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό

  • 17
    Shares

Στο «κόκκινο» η υγεία στην Ηλεία

Στο «κόκκινο» η υγεία στην Ηλεία τη στιγμή που η πανδημία του Covid-19 μόλις που έχει αρχίσει να μας δείχνει το «σκληρό της πρόσωπο».

Οι κλινικές του Πύργου έχουν γεμίσει με τους γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό να κάνουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους συνανθρώπους μας, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ilia.news», όλοι οι πνευμονολόγοι της Ηλείας «κρατούν» σε κατ΄οίκον νοσηλεία ασθενείς με Covid, προκειμένου να μην επιβαρύνουν και άλλο το σύστημα υγείας…

Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πόσοι μπαίνουν και πόσοι βγαίνουν στο Νοσοκομείο του Πύργου, πόσοι ασθενείς είναι βαριά και πόσοι ελαφριά και με δεδομένο το ότι στον Πύργο, υπάρχει ένα νοσοκομείο γεμάτο και στην Αμαλιάδα ένα νοσοκομείο… γεμάτο άδεια κρεβάτια, μήπως είναι η ώρα να γίνει μια σωστή διαχείριση, διαλογή των περιστατικών και «μοίρασμα» και στα δύο νοσοκομεία ;

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα μπορούσε να φιλοξενήσει για παράδειγμα τα ελαφρύτερα περιστατικά από την Αμαλιάδα και τον Κάμπο και το Νοσοκομείο του Πύργου τα βαρύτερα, καθώς διαθέτει και μονάδα MΕΘ Covid.

Με αυτόν τον τρόπο και κρεβάτια θα υπήρχαν άμεσα διαθέσιμα και η δουλειά των πνευμονολόγων, που προωθούν τους ασθενείς στο Νοσοκομείο του Πύργου μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, θα ήταν πιο εύκολη.

Και μιλάμε για έναν ιό ύπουλο, που μέσα σε μισή ώρα μπορεί να ανεβοκατεβάσει τον πυρετό και τα επίπεδα οξυγόνου σε έναν ασθενή, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της κατάστασής του.

Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, πόσο μάλλον όταν όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι… τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας, τις επόμενες μέρες.

Σαν «Ilia.news», που γνωρίσαμε αυτή την πανδημία από «πρώτο χέρι», καταθέτουμε όλες αυτές τις προτάσεις και καλούμε άμεσα τους Βουλευτές, τους αιρετούς, τους φορείς του νομού και όχι μόνο να «σκύψουν» και να «δουν» τη μονάδα Covid του Πύργου γιατί είναι εκτός ορίων εργασίας του λογικού και να προλάβουμε πριν βγει εκτός των δυνατοτήτων της.

Τώρα, όσο είναι ακόμα καιρός…


  • 17
    Shares