ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στο «μικροσκόπιο» το πεπαλαιωμένο φράγμα στο Φλόκα (φώτο)


Στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκεται η λειτουργία του φράγματος στο Φλόκα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1962 και έκτοτε εξυπηρετεί τους αγρότες αλλά και τους κατοίκους σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου το φράγμα παρουσιάζει  τις αναμενόμενες φθορές, γεγονός που θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη βαρύτητα ρίχνεται στο άνοιγμα και κλείσιμο των θυροφραγμάτων, τόσο λόγω της λειτουργίας του μικρού υδροηλεκτρικού εργοστασίου, όσο και εξαιτίας των πλημμύρων που προκαλούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες το φράγμα δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις σημαντικές ποσότητες υδάτων αλλά και φερτά υλικά  από τον Αλφειό, που πολύ συχνά «φουσκώνει» μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Εύλογο εξάλλου είναι και το ενδιαφέρον των άμεσα ωφελούμενων από το φράγμα, οι οποίοι ζητούν τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον…